Carlos Ríos, Oye Sherman i Maria Jacobs, principals apostes del Primavera Jove 2020

Presentació del programa del Primavera Jove 2020. MAURI.

El proper 2 d’abril comença la Primavera Jove 2020, el programa educatiu i cultural de la Conselleria de Joventut de Tarragona. S’oferiran una setantena d’actes i cursos, totalment gratüits i destinats a persones d’entre 12 i 35 anys. De les propostes formatives, s’oferten unes 1.500 places, mentre que dels actes cultural n’hi haurà unes 4.000. El centre del Primavera Jove serà l’Espai Jove Kesse, l’espai de referència dels joves a Tarragona.

Les activitats giraran al voltant de dos eixos transversals: la perspectiva de gènere i la lluita contra el canvi climàtic. Segons el conseller Hermán Pinedo, “són dos temes d’absoluta actualitat i que preocupen tant al jovent que n’hem de seguir l’exemple i donar-li un espai de debat”. 

En l’àmbit mediambiental han creat Climactives, una agenda en defensa del clima que comptarà amb una desena d’accions, entre els quals hi ha un taller sobre consum conscient de roba o un altre per aprendre a disminuir l’ús de plàstics. A més, hi haurà una conferència de Carlos Ríos, el nutricionista i influencer que va crear el moviment realfooding, que tindrà lloc el 29 de maig a les 17:30h.

Pel que fa a la perspectiva de gènere, destaquen el cafè LGTBI, que es farà els dimecres 15, 22 i 29 d’abril; la projecció del documental Lesbofòbia o el curs de control de so i edició de sessions dj “Sonoritat i sororitat”.

Durant la primavera també s’organitzaran diverses propostes culturals, amb “un interessant cartell d’espectacles d’autors joves i de qualitat”, com el monòleg d’Ana Polo, periodista i guionista, o de l’humorista Oye Sherman (Maria Rovira), que forma part de l’equip d’Estat de Gràcia (Catalunya Ràdio). A més, el 8 de maig la cantautora vallenca Maria Jacobs, nominada als premis Enderrock d’enguany, farà una mostra del seu nou disc “Invisible”.

Les inscripcions es poden realitzar a partir del 19 de març a través del web tarragonajove.org, portal on també es pot consultar el programa complet del Primavera Jove.