Arriba la Primavera Literària amb més d'una cinquantena d'actes

Presentació del programa de la Primavera Literària. Foto La Ciutat.

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Tarragona el programa d’actes de la Primavera Literària d’aquest any. L’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, i el director de la Casa de les Lletres, Joan Cavallé, han estat els encarregats de donar a conèixer les novetats d’aquesta nova edició que comptarà amb més d’una cinquantena d’actes i s’iniciarà amb el Dia Mundial de la Poesia. El poeta Josep Carner serà la figura a la qual se li atorgarà especial rellevància.

Un total de 23 entitats han organitzat 52 activitats que se celebraran, per primer cop, de forma esglaonada a petició de diverses organitzacions. Els actes es repartiran en 3 períodes: març-abril, maig i juny.

En el primer període destaquen les activitats del Dia Mundial de la Poesia, en el qual l’acte central serà el Vermut Poètic, a la Biblioteca Pública, que enguany s’ha traslladat al dia anterior, el divendres 20 de març. Aquest canvi ha provocat que, per primer cop, l’Ajuntament de Tarragona no hi pugui assistir a causa de la celebració d’un ple municipal. Tot i així, Ricomà ha anunciat que des del Saló de Plens es recitaran uns poemes.

En referència a la Diada de Sant Jordi, que s’avançarà al dia 16 com s’ha fet darrerement, pel matí es portarà a terme la tradicional recepció dels escriptors a l’Antic Ajuntament. Aquest any, la dramaturga i degana de la Institució de les Lletres Catalanes, Margarida Aritzeta, n’és la convidada. Mentre que a la tarda s’organitzarà una exposició en la qual es presentaran les novetats literàries de Sant Jordi.

Pel que fa als Premis Literaris Ciutat de Tarragona, el lliurament es farà el proper 16 de maig al Teatre Metropol. Amb la celebració d’aquest certament, s’arriben a les 20 edicions del premi Vidal Alcover de traducció. Joan Cavallé ha afirmat que l’acte “ha de servir per reivindicar el fenomen de la traducció, ja que és una acció creativa, més enllà de passar d’un idioma a un altre”.

A part d’aquestes activitats, el programa de la Primavera Literària acull des de presentacions de llibres i clubs de lectura, a tallers d’escriptura, conferències, exposicions o representacions teatrals basades en textos literaris.

Tota la informació que s’anirà actualitzant en els propers dies la podeu consultar en el següent enllaç.