Acabada la primera fase de restauració del Teatre Metropol

Aquest dissabte el teatre reobrirà les seves portes amb motiu del lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Acabada la primera fase de restauració del Teatre Metropol ja està a punt per ser obert. Aquest dissabte el Teatre Metropol reobrirà les seves portes pel lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Cal recordar que el teatre va tancar el novembre i que les obres es van iniciar aquest febrer. Amb motiu d’aquesta reobertura, la Consellera de Festes, Cultura i Patrimoni Històric ha comparegut per realitzar una visita a les obres de reforma del teatre. La consellera ha afirmat que “volíem reobrir-lo amb les millors condicions possibles i això tindrà lloc dissabte”.

Des de l’any 1994 el teatre no havia comptat amb una intervenció potent. El pressupost d’arranjament de l’espai ha estat de 180.000 €. En aquesta primera fase de restauració s’han dut a terme diverses millores. L’obra s’ha dividit en unes cinc fases. En primer lloc, s’ha procedit a desmuntar i tornar a muntar el patí de butaques, tant de platea com dels dos amfiteatres. Les butaques són d’alumini i s’ha vetllat perquè la tapisseria fos perfecta. La il·luminació també ha comptat amb millores significants.

S’han instal·lat noves lluminàries, leds. Algunes d’elles són recuperacions de claraboies antigues per tal d’aprofitar la mateixa disposició que tenia la claraboia creada per l’arquitecte Josep Maria Jujol. D’aquesta manera, amb la instal·lació de leds, s’aconsegueix un estalvi energètic del 60%. Les cortines també han estat substituïdes. S’ha arranjat el parquet tant de les sales com del vestíbul. La zona del vestíbul, a més, estava malmesa per infiltracions d’un edifici antic. El fossar dels músics abans era una estructura de fusta. Ara s’ha convertit en una superfície negra desmuntable. D’aquesta manera ressalta més la part escènica i pot aguantar un pes de fins a 1.000kg.

Així doncs, el Teatre Metropol reobrirà les seves portes aquest cap de setmana per posar-se novament al servei de les entitats de la ciutat. Paral·lelament a l’activitat del teatre es procedirà a desenvolupar una segona fase de millora centrada en la climatització. A més, des de l’àrea de patrimoni històric s’estan buscant els pressupostos per restaurar la part del monument. Begoña Floria ha destacat que “és important fer-ho compatible amb la mateixa activitat del teatre. Ara el teatre ja no quedarà tancat un any, es mirarà de fer les millores compatibles amb l’activitat”. La fase més immediata serà la de la restauració del monument.