El 24è Festival Internacional Dixieland Tarragona arrenca durant la primavera amb 111 activitats

Aquesta edició canvia de dates i se celebrarà del 25 al 30 d’abril

0
618

Enguany el Festival Internacional Dixieland Tarragona s’estableix durant la primavera, del 25 al 30 d’abril. Aquest  canvi de dates ha sigut valorat positivament, ja que en altres edicions el festival coincidia amb la Setmana Santa i durant el cap de setmana es podien dur a terme menys activitats.

Aquesta 24ena edició es centra en el paper de la trompeta dins del món del jazz. El relat de la trompeta permet atorgar valor a les activitats de carrer i a l’ implicació dels agents i entitats col·laboradores del projecte. A més, aquesta edició compta amb un increment del pressupost. Als 70.000€ del pressupost municipal se’ls sumen 10.000€ fruit de les aportacions dels col·laboradors.

El seu director artístic, Kike Colmenar, destaca com a novetat la intenció de posar en valor els grups musicals de la ciutat de Tarragona. Pretenen promoure els intèrprets que han nascut amb el festival, apostar pel jazz de Tarragona, impulsar un aparador d’artistes tarragonins i generar un intercanvi d’artistes nacionals i internacionals. Aquest intercanvi d’artistes permetrà l’assistència tant dels músics locals com dels nacionals i internacionals a certàmens.

Les 111 activitats d’aquesta edició 

Aquesta edició comptarà amb 111 actes en 40 locals de la ciutat. 25 d’ells se celebraran a peu de carrer. El Dixieland comptarà amb 48 formacions que apleguen més de 130 músics locals. També comptarà amb formacions integrades per músics de 10 nacionalitats diferents. El festival també realitzarà 40 actes relacionats amb la gastronomia. Aquestes activitats gastronòmiques es duran a terme al Mercat Central de dijous a dissabte dins el programa “Dixie al Mercat Central”.

El cap de cartell el protagonitzen la carismàtica trompetista Gunhild Carling  & Carling Family. Són descendents d’una família de músics i tradició lligada amb el circ procedents de Suècia.  Dan Barrett Quintet també és un dels músics destacats en diverses ocasions per Kike Colmenar. El músic forma part de la New Orleans Jazz Band de Woody Allen. Entre els artistes internacionals podem destacar: Ronald Baker Quartet, el Jay Wallis Trio, els Dizzy Birds, Marina & The Kats i Shirley Davis.

Les activitats de caire musical es complementaran amb activitats de divulgació sobre el món del jazz. El Dixieland comptarà amb projeccions de cinema, exposicions, activitats infantils i familiars i conferències amb músics tarragonins com Xavi de la Salud i Pep Gol, trompetistes.

La cloenda es durà a terme el dia 30 d’abril coincidint amb el Dia Internacional del Jazz. La cloenda consistirà en una Jam de tres bandes i significarà la primera trobada de músics de Jazz de Tarragona.

 

FER UN COMENTARI