Convocada la quarta edició del premi CEPAC per a treballs de fi de grau i de fi de postgrau de tema casteller

Es concedirà un premi de 1.000 € i un accèssit de 500 €

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu del Concurs de Castells a Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Biennal de Castells i del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), convoca la quarta edició del Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o de fi de postgrau de tema casteller. La finalitat d’aquesta convocatòria és distingir i premiar l’autor que presenti el millor treball de fi de grau (TFG) o de fi de postgrau (TFP), per a la seva contribució a la generació de coneixement del fet casteller.

Hi poden participar aquelles persones que hagin presentat un treball d’aquestes característiques a qualsevol universitat de la Xarxa Vives d’Universitats durant el període acadèmic 2019-2020, la qualificació del qual hagi estat com a mínim d’aprovat. El termini de presentació de treballs s’acabarà el 16 d’octubre del 2020.

Es concediran un premi i un accèssit, consistents en 1.000 € i 500 €, respectivament, i la publicació del treball en paper i/o format electrònic.

Palmarès

La primera edició del premi (2017) la va guanyar Pau Roig Arnaus (Universitat de Girona), amb un treball sobre la turistificació del fet casteller. L’accèssit va ser per a Belén Moreno Maurano (Universitat Rovira i Virgili), amb un estudi, des de l’àmbit del dret, sobre els drets d’imatge dels castellers.

La segona edició (2018) la va guanyar Lurdes Quintero Gallego (Fundació URV) amb el treball Mediació castellera, mentre que l’accèssit es va repartir entre els treballs Adaptació del Diccionari casteller del TERMCAT al públic infantil, de Mariona Arnau Garcia (Universitat Pompeu Fabra) i Avaluació del projecte Iniciació al món casteller. Les colles castelleres com a eina d’inclusió social, de Marta Garcia Yuste (Universitat de Barcelona).

Gina Armengol (Universitat Autònoma de Barcelona) va resultar la guanyadora de la tercera edició (2019) amb el treball Pla de comunicació per als Castellers de Sabadell. Una mirada creativa al món casteller, mentre que Núria Lopera (Universitat Pompeu Fabra) va obtenir l’accèssit amb Internacionalització del món casteller: glossari català-anglès.