“L’aposta per l’àrea metropolitana també passa per compartir recursos en matèria de seguretat”. Amb aquest argument, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presentat la nova aplicació mòbil de seguretat que volen implantar a la futura Àrea Metropolitana de Tarragona. La iniciativa preveu fer possible un aplicatiu únic per a tots els municipis, amb el qual es pugui avisar la policia local pertinent a través de la geolocalització del dispositiu. És a dir, si un reusenc prem el botó d’emergència a Tarragona, s’avisaria a la Guàrdia Urbana tarragonina.
En aquesta primera proposta, que es licitarà durant aquest any, s’hi troben fins a sis municipis: Tarragona, Reus, Cambrils, Constantí, la Canonja i Mont-roig del Camp. Tot i que els representants d’aquestes localitats han escenificat avui l’aliança, asseguren que la proposta és oberta a altres ciutats de l’àrea metropolitana. “Ho hem parlat amb tots els qui formen part de l’àrea metropolitana. Hi ha una representació més que raonable de l’AMT i estem convençuts que quan comenci a rutllar la resta s’hi sumarà per inèrcia“, ha afirmat Viñuales.
L’aplicació, que es basa en la ja activa M7 citizen security de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tindrà més d’una funcionalitat. T’hi podràs donar d’alta de dues maneres. La primera serà la més bàsica, servirà únicament per a denunciar actes incívics i no tindrà la geolocalització del teu mòbil. Per exemple, trobar bancs trencats o algun gos abandonat.
La segona serà més complexa, aportant dades i permetent que la policia local del municipi on et trobis pugui geolocalitzar-te en cas d’avisar d’una emergència. A més, inclús podria accedir al micròfon i a la càmera del dispositiu, aconseguint així proves d’un possible delicte. Aquesta funció, que necessitarà el consentiment de l’usuari, comptarà amb dos botons d’emergència. Un estarà destinat únicament a la violència masclista i l’altre a la resta d’emergències amb què et puguis topar. “Per a la ciutadania és un avenç molt important, sobretot per a les dones”, ha assegurat la consellera tarragonina Sonia Orts.
A banda del “botó del pànic”, l’aplicatiu podrà servir per fer un seguiment de persones amb patologies, en cas de perdre’s, o també permetrà avisar d’un recorregut perillós i alertar si no es desenvolupa amb normalitat. Tot i que està pensat mels mòbils, també estarà disponible als ordinadors, facilitant a comerciants poder avisar d’alguna incidència sense recórrer al mòbil.
La proposta es licitarà a cada un dels municipis durant aquest any i es preveu que a finals de 2024 o principis de 2025 pugui estar activa. L’objectiu de la iniciativa és evitar el temps que es perd en trucar i donar les teves dades a la policia local i poder contactar ràpidament amb els cossos de seguretat del municipi on et trobes.
L’Hospitalet ha fet cent anys com a ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, les Festes de Primavera…
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit aquest vespre la presentació de la 30a Fira del Vi de Falset al…
El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha aprovat avui, 24 d'abril, les noves tarifes per a…
El món de les xarxes socials torna a plorar la mort d’una de les seves protagonistes. Vanessa Konopka, alemanya de 28…
El Port de Segur de Calafell acollirà aquest proper cap de setmana dues activitats de les més importants de l’any…
Nova campanya per promocionar les activitats de dinamització del Mercat del Carrilet que s'estrena coincidint amb el cicle de primavera.…
Esta web utiliza cookies.