Agnès Busquets reivindica el seu lligam amb Tarragona al Pregó de Santa Tecla

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen un “atípica però inoblidable festa major”

Pregó Santa Tecla 2020, Mauri

Aquesta tarda s’ha celebrat a la Plaça de la Font el Pregó de Santa Tecla que ha glossat l’actriu tarragonina Agnès Busquets Tarrasa i que l’acalde, Pau Ricomà, ha presentat com “la gran ambaixadora de la ciutat” i n’ha destacat “la important trajectòria com a actriu”. Busquets ha llegit un pregó molt emotiu i alhora divertit, sense deixar de banda el seu passat per la ciutat i la situació actual de la cultura i de la dona a la cultura. El primer Toc de Pregó interpretat pels Macers de la Ciutat ha posat solemnitat a l’acte que, Ricomà, ha presentat al costat del conseller de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa i el President del Parlament, Roger Torrent, presents a l’acte.

 

La pregonera ha agraït ser “aquí en aquest any tan especial” i ha fet esment del moment a “l’excepcionalitat del moment que vivim”. Ha destacat moments de la infància que hauria volgut ser enxaneta i també les moltes hores viscudes al costat del seu avi, l’estimat locutor i radiofonista Josep Maria Tarrasa (1913-1996). Busquets finalment s’ha manifestat “una enamorada de Tarragona, la ciutat amb la que hi mantinc una relació d’amor a distància”. Finalment no ha volgut deixar de banda els orígens de la seva professió, marcats pel seu aprenentatge amb pel Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas.

 

Finalment l’alcalde ha agraït el Pregó sincer i emotiu de l’actriu i ha reiterat, una vegada més, la necessitat de mantenir “la responsabilitat i civisme per tal que aquests dies de Festa Major no s’organitzin festes paral·leles i no es produeixin aglomeracions al carrer.  Finalment la Tronada ha tancat l’acte.

Una estona abans, l’alcalde ha presentat, junt amb la Presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codina, l’Acte de lliurament del 43è Premi el Balcó, que enguany ha recaigut en el periodista Ricard Lahoz. Ricomà ha destacat “l’excepcionalitat de les festes de Santa Tecla d’enguany, atípiques però inoblidables, de ben segur”.  De manera extraordinària enguany s’ha celebrat al jardí del Teatre Metropol, espai que el periodista, Ricard Lahoz, ha agraït “per ser el lloc escollit per presentar per primera vegada el meu darrer projecte, la revista Fet a Tarragona”. De Lahoz l’alcalde ha destacat “la capacitat que ha tingut sempre de fer comunitat, així com la generositat per formar nous talents en els darrers anys”. Ricomà també ha volgut expressar que Lahoz “és una persona no ancorada en la rutina, que sempre s’il·lusiona i vol innovar”.