Tarragona ha estat enguany la ciutat encarregada de presentar el VI Circuit de Carreres de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, el circuit que organitza el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) i que consta de 15 proves, una en cadascuna de les ciutats que pertanyen al grup (Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càcereivissa, Càcereivas, Càcereivas/ Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda). Aquesta sisena edició va arrencar el passat 16 de març amb la Mitja Marató de Alcalá de Henares, la propera carrera serà aquest dissabte 29 de març amb la Cursa Patrimoni Eivissa i el circuit s’allargarà fins al 31 de desembre amb una carrera popular nocturna a Toledo.
L’alcalde de Tarragona i president de la Comissió de Cultura, Educació i Esports del GCPHE, Rubén Viñuales, ha estat qui ha presentat, aquest passat dimecres a la sala del sarcòfag d’Hipòlit del Pretori, aquest important esdeveniment anual. “La Mitja Marató + 10k Ciutat de Tarragona va tancar, l’any passat, aquest circuit de carreres i aquest any tenim l’honor de presentar-lo, coincidint amb el 25è aniversari de la declaració de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat“, ha manifestat Viñuales, qui ha destacat que “parlem del circuit de carreres més populars de l’estat espanyol cada any més popular de l’estat espanyol”.
“El principal objectiu d’aquest circuit és donar a conèixer les 15 ciutats del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, promovent el turisme, la cultura i l’activitat física. Volem que els participants gaudeixin tant del magnífic patrimoni històric, com dels entorns naturals de totes les ciutats que formen el Grup. Precisament, és aquesta oportunitat única per a aquestes carreres de la cultura i gaudir d’una experiència única per fer-ho. la gastronomia de les 15 ciutats úniques que formen el Grup”, ha expressat l’alcalde de Tarragona.
El Circuit d’enguany arriba amb novetats, potenciant els premis i incentius; i amb dues ciutats com Segòvia i Toledo, declarades Ciutats Europees de l’Esport. Una de les novetats és que serà necessària la finalització d’un mínim de 3 carreres per obtenir la classificació final i les carreres de mitjana distància, és a dir, els de 21 quilòmetres, ponderen per dues. També compten com a dues carreres les que duran a terme a les dues Ciutats Europees de l’Esport 2025, Segòvia i Toledo. També com a novetat, s’incrementa el nom de premis: Obtindran premis totes aquelles persones que, tot i no ser les primeres a arribar a meta, sumin prou punts per a la classificació final. La finalitat és premiar a totes les persones que participen en carreres de tres o més ciutats.
Les distàncies de les proves que formen el Circuit oscil·len entre els 10 quilòmetres i la mitjana marató, transcorrent totalment o parcialment per les zones patrimonials de cada ciutat i les inscripcions, obertes a tota la ciutadania major de 18 anys, s’han de dur a terme a través del web del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat: www.org.ciudades .
Les dates, les ciutats i les carreres són les següents:
El reglament del Circuit 2025 contempla que la classificació general es calcularà sumant els punts obtinguts per cada corredor o corredora en totes les proves en els quals participi. La classificació final és determinarà a la final de l’última carrera del Circuit. En cas d’empat, s’utilitzaran els següents criteris de desempat:
Per tal que també puguin aconseguir premis les persones que no arribin primers a la línia de meta, el reglament del Circuit contempla un sistema de classificació per als 50 primers de cada carrera, tant en la categoria masculina com femenina, de manera que obtindran 100 punts els qui arriben en primer lloc a la meta i el nombre de punts decreix fins a arribar als 5 punts, per als qui s’arriba a 5 punts, per als 5 punts de classificació. Addicionalment, els atletes rebran una primera de punts que sumarà el nombre de carreres del Circuit en els quals han participat:
El requisit imprescindible per a tots els premis i per a la classificació final consisteix en cada participant hagi competit en, almenys, tres seus del Circuit.
Tant Paradores de Turisme com el Grup Viatges El Corte Inglés col·labora amb el local del Circuit. En la presentació d’aquest passat dimecres han participat Verónica García, directora dels Paradors de Vic i Tortosa; i Héctor Mostazo González, coordinador vocacional de l’àrea de Catalunya i Balears de Viatges El Corte Inglés.
Des del Grupo Viajes El Corte Inglés han manifestat que “és un orgull patrocinador i participar en la promoció, un any més, d’aquest circuit de carreres al costat del Grup de Ciutats Patrimoni i Paradors de Turisme d’Espanya. Dins de la nostra labor com a companyia cada vegada és més important la capacitat dels nostres assessors experts a l’hora d’informar, assessorar o facilitar a l’accés dels diferents punts d’accés dels nostres assessors per facilitar-ne l’accés als diferents punts. Per descomptat és fonamental la riquesa històrica, cultural, patrimonial i gastronòmica d’aquest grup de 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat A més, aquest tipus d’iniciatives ens permeten impulsar un model de turisme sostenible i saludable que combina cultura i esport”.
Des de Paradores s’apunta que aquest tipus d’accions estan alineades amb l’estratègia de la cadena hotelera, que aposta per la promoció d’activitats al voltant de llocs únics amb un ric patrimoni cultural, social i gastronòmic. “La participació en aquest Circuit és una oportunitat única per gaudir de la qualitat i hospitalitat dels 11 Paradors situats a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat”.
El premi especial per a una categoria femenina i masculina Viatges El Corte Inglés és un viatge a Roma, Ciutat Patrimoni de la Humanitat. El viatge inclou doble d’avió, habitació i trasllats. I els premis Paradores de Turisme per a les tres primeres persones classificades, en categories masculina i femenina són els següents:
Finalment, cada persona que figura entre els 10 primers llocs de la classificació final del Circuit, tant en categoria masculina com femenina, rebrà un diploma del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat en reconeixement al seu compliment en el Circuit.
Com a novetat, aquesta edició del Circuit també inclou una Gala final, en la qual es lliuraran els tres primers premis de la classificació final, tant en la categoria masculina com femenina. Aquesta gala comptarà amb la presència de guanyadors i guanyadors del Circuit, que podrà convidar a una persona com a acompanyant.
El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya es va crear l’any 1993 com una associació sense ànim de lucre (declarada pel Ministeri de l’Interior d’Utilitat Pública), amb la finalitat d’actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural d’aquestes ciutats i en el manteniment i la necessitat de potenciació de determinades formes de vida que estableixen projectes de nuclis històrics, intercanvis i comunitats. d’experiències i afrontant problemàtiques comunes.
El programa First Dates ha tornat a oferir un d’aquells sopars que no deixen indiferent ningú. Aquesta vegada, els protagonistes…
El 'Pizza Combat' arriba a la capital de la Costa Daurada per primera vegada el pròxim dia 4 d'abril i…
L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Govern Obert i Comunicació, ha completat la transició de la gestió d'incidències…
El barri de Font de la Pólvora de Girona ha estat escenari de nous aldarulls aquest dimecres cap a dos…
El Govern es "desculpabilitza" de la responsabilitat que no hi hagi hagut ofertes per a l'antic aparcament dels Pouets d'Andorra…
L'Ajuntament de Sabadell amplia el servei de cangur gratuït, que des d’aquest mes d’abril passa a oferir-se de 7 a…
Esta web utiliza cookies.