Tarragona actualitza el Protocol d’actuació de les violències sexuals i lgtbifòbiques

Tarragona disposa a partir d’avui d’un nou Protocol d’actuació davant les violències sexuals i lgtbifòbiques que puguin aparèixer en entorns d’oci nocturn, concerts i espais de la festa major de la ciutat. En aquest sentit, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill ha volgut agrair els companys de consistori per aprovar avui al Consell Plenari i per unanimitat, aquest protocol.
Amb aquest document “volem promoure la igualtat de gènere i rebutjar la violència contra les dones i contra el col·lectiu LGTBI, en totes les seves manifestacions” segons ha manifestat, ja que “han estat dos dels compromisos pels quals ha vetllat l’Ajuntament en els darrers anys i que amb aquest protocol comencen a ser una realitat”, que en definitiva vol “vetllar per la seguretat de totes les persones en entorns festius”.
La implantació del protocol anirà acompanyat d’una sèrie de campanyes de difusió i d’accions preventives, a través del Punt Lila i Arc Iris, que donaran a conèixer el contingut del nou servei i les eines que es posen a disposició. Els objectius operatius del protocol son, principalment, el d’identificar les principals violències sexuals en espais o entorns festius a Tarragona i detectar necessitats per reduir-les; el de definir accions d’intervenció comunitàries per reduir les violències sexuals als espais festius de Tarragona segons eixos de prevenció, detecció, actuació i atenció, reparació i recuperació. I finalment el de millorar el treball tranversal i coordinat entre els diferents agents i actors que interactuen i intervenen als espais festius de Tarragona.

Aquest projecte es va posar en marxa a començaments del 2019, i vol ser un document viu faciliti el desenvolupament de la prevenció, la detecció i l’actuació per fer front a aquesta problemàtica, posant l’èmfasi en les múltiples formes de violència contra les dones i el col·lectiu LGTBI que existeixen, especialment les que es produeixen a l’espai públic, que sovint menys visibles i desapercebudes, com l’assetjament verbal o físic i les amenaces, i que poden provocar sensació d’incomoditat, malestar i angoixa. “El dret a la llibertat i el respecte a la identitat són fonamentals en un estat de dret”, ha conclòs la consellera.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El Nàstic acomiada a Dani Vidal quan falten dues jornades i en posició de Play-Offs

L'empat a casa del Nàstic de Tarragona ahir a la tarda contra el Lugo ha provocat la destitució sorpresa del…

6 hores fa

Una empresa multinacional anuncia que redueix els horaris per garantir la conciliació familiar

Amb l'arribada de l'estiu, els establiments intenten aprofitar al màxim les hores de sol i això provoca una pitjor conciliació…

6 hores fa

Més de 300 tarragonins surten als carrers per disputar la Trail Tarragona

Un total de 352 persones han participat aquest diumenge al matí a la quarta edició de la Trail Tarragona, la…

7 hores fa

Arrenca la setmana amb alerta groga per pluges intenses al litoral de Catalunya

Després d'un cap de setmana protagonitzat per les pluges intenses a gran part del territori, la setmana no arrencarà amb…

7 hores fa

Encamp recuperarà el berenador dels Cortals a finals de juny

El comú d'Encamp té previst enllestir la renovació del berenador dels Cortals en aproximadament un mes i mig, amb la…

7 hores fa

Mor un conductor i el seu acompanyant després d’un accident de trànsit i caure a un riu

La Guàrdia Civil i els Bombers han rescatat aquest migdia les restes mortals de dues persones que han patit un…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.