Arxiu del Port de Tarragona. Font: Imatge pròpia
El dijous 24 d’octubre arriba a l’Arxiu del Port de Tarragona la segona edició de ‘Territori Arxiu’. Es tracta d’una trobada organitzada pel Port de Tarragona i per Arqueologia del Punt de Vista, associació sense ànim de lucre que desenvolupa projectes audiovisuals i d’investigació. Durant el 24 d’octubre el públic interessat podrà gaudir de 2 ponències i 5 experiències de treball amb la documentació i repositoris que es guarden als arxius.
Les activitats es duran a terme a la sala d’actes de l’Arxiu del Port, ubicat al carrer Anselm Clavé, 2 de Tarragona. La programació és gratuïta i cal fer una inscripció al formulari digital https://tuit.cat/pmzJZ
Territori Arxiu és una trobada professional, de caràcter biennal, es va organitzar per primer cop l’any 2022 amb l’objectiu d’obrir la mirada al món canviant que ens envolta i veure com els arxius assumeixen els nous reptes.
Ara, aquest 2024, el focus es posa sobre tot allò que passa al llindar de l’Arxiu, perquè el món que ens envolta continua estant sotmès a canvis constants als quals cal que ens anem adaptant. És per això que en el programa que s’ha confegit des de l’organització, s’hi pot trobar la participació de diferents professionals; des d’activistes culturals a artistes visuals, col·leccionistes, escriptors, fotògrafs, investigadors, periodistes, programadors, realitzadors i, també cineastes que, amb les seves experiències ens aportaran una informació valuosa per poder afrontar aquests canvis amb solvència.
La Jornada Territori Arxiu 2024, s’ha programat en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual que és el 27 d’octubre.
La programació, del 24 d’octubre, constarà de dues ponències i cinc experiències. Al matí, a les 10 h s’inaugurarà la Jornada a les 10:15 h amb una ponència impartida per l’escriptor Xavier Theros. Després d’una breu pausa, serà en Ricard Martínez Teruel, fotògraf i creador visual, l’encarregat d’exposar la segona ponència de la Jornada.
A la tarda, a partir de les 16:15 h serà el torn de les Experiències, en el qual podrem escoltar a Daniel Pitarch Fernández, en nom del Col·lectiu Estampa, format per programadors, realitzadors i investigadors; al col·leccionista i fotògraf, Jordi Baron, a la periodista Gemma Busquets, al fotògraf Pep Escoda, en representació del Col·lectiu Photo KM0, i a la cineasta, Anna Petrus.
Tots ells, tant des de les ponències com des de les experiències, intentaran explicar-nos com en el seu dia a dia són d’importants els arxius, ja sigui per escriure novel·les, fer fotografies, reportatges periodístics o crear productes audiovisuals.
Des de l’organització de la Jornada s’espera repetir l’èxit que es va tenir el 2022, superant, si s’escau, el nombre de persones participants.
El combo de 15 joves i l’English Choir, amb 14 cantants, serà la representació sitgetana de l’Escola municipal de música…
El Club Marítim Altafulla tornarà a ser l’epicentre de la vela catalana amb la celebració del LXXXVII Campionat de Catalunya…
FEDA aplicarà, a partir del pròxim 1 de juny, la gratuïtat en el tràmit de canvi de nom de qualsevol…
Sant Joan Despí celebra el final de la temporada d’activitats esportives en l’àmbit escolar amb una gran festa el dissabte…
Bad Gyal ha anunciat aquest dimecres la seva gira d'estiu 'Bikini badness' que tindrà un show renovat. En un comunicat,…
El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs plantejat pel periodista Saül Gordillo contra la sentència que el condemnava a un…
Esta web utiliza cookies.