Salou acomiada la vintena edició del Mare Nostrum Cup Easter, mobilitzant més de 15.000 persones

L’alcalde Pere Granados valora molt positivament l’esdeveniment esportiu, que ha tingut lloc del 14 al 17 d’abril, en el marc de la Setmana Santa, i que s’ha desenvolupat en circumstàncies de gairebé plena normalitat, significant 'un impuls per a l’economia i el turisme'

Salou va acomiadar ahir diumenge la vintena edició de la Mare Nostrum Cup Easter, un torneig de futbol que ha reunit, del 14 al 17 d’abril, en el marc de la Setmana Santa i a la capital del turisme de la Costa Daurada, gairebé 6.000 persones, entre jugadors i acompanyants. I n’ha mobilitzat, en total, més de 15.000, comptant el públic assistent.

En un acte multitudinari a les instal·lacions esportives del Futbol Salou Sports Center, que, per a aquest torneig, ha comptat amb 18 camps de futbol 7, i 2 camps de futbol 11, a més d’estadis d’altres poblacions, ahir diumenge van celebrar-se les finals i el lliurament de trofeus i medalles. Un esdeveniment al qual hi va participar, activament, l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados; el regidor d’Esports, Daniel López; el director del torneig Mare Nostrum Cup Easter, Albert Viñas; el vicepresident del Patronat de Turisme, Hèctor Maiquez; i el regidor de Cultura, Xavier Montalà. A més d’autoritats provincials, com la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza; i el delegat territorial de la FCF, José Cosano.

Cal destacar que durant aquest torneig hi ha hagut una col·lecta especial solidària procedent del preu de les localitats. Segons l’organització del Mare Nostrum Cup Easter, s’han recaptat 7.980 euros, que foren entregats ahir diumenge al representant de Càritas, Salvador Grané.

També hi ha hagut una donació solidària, a través d’establiments hotelers i del Complex Esportiu Futbol Salou, de material esportiu per al Senegal. Aquesta va ser rebuda, divendres, per Cheikhe Amadou Bamba Sarr, cap de relacions exteriors de Fatick; i Ousmane Kebe, entrenador de les seleccions Inferiors de Fatick.

Inauguració multitudinària

L’obertura oficial del torneig va tenir lloc dijous passat al vespre, quan una munió d’esportistes va caminar pel Passeig Jaume I de Salou, des de la plaça de les Comunitats Autònomes, fins a les Fonts Cibernètiques, sota el ritme de la Batucada, a càrrec dels Atabaladors de Salou, on, en arribar, van ser rebuts per les autoritats salouenques, que els van donar la benvinguda. La presentació va tancar-se amb una actuació dels Diables Maleïts de Salou i les Bruixes Latemó.

Així mateix, ahir diumenge, durant l’acte de clausura, va tenir lloc una exhibició per part de Javi Freestyler, 4 vegades campió d’Espanya, de malabarisme amb pilota, a qui li va donar pas la Batucada dels Atabaladors de Salou, amb una actuació amb molt de ritme. També, aquest dissabte passat al matí, els camps del Futbol Salou Sports Center van acollir una cercavila amb la participació dels Nanos de Salou i la Mulassa de Salou.

Líders del torneig

A nivell esportiu, cal destacar el gran paper de la Fundació Futbol Base Reus, amb les categories masculines Sub10, S12, S13, S14, S15 i S16. També es destacable Can Rull (S8), Rondos Academy (S9), Nàstic de Tarragona (S11) i Racing Zaragoza (S19).
En la categoria fememina, cal destacar CE Sant Gabriel (S12 i S16 i F11), Riudoms (S14), Gimnàstic Manresa (S16 F7) i Aurrerá Vitoria (Open).