Categories: Salou

L’Institut Marta Mata recull 72,3 kg de residus a la Platja Llarga de Salou

Un total de 56 alumnes de primer curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Institut Marta Mata de Salou van participar aquest dimecres en una recollida selectiva de residus a la Platja Llarga, amb el suport i coordinació de l’organització no governamental (ONG) Xaloc, a través de la responsable de Voluntariats, Carla Eymar, i del responsable de Finançament i RSC, Alejandro Jiménez. També hi van ser presents a la recollida dues alumnes de tercer d’ESO, redactores de la revista digital de l’institut.

Aquesta activitat forma part de la campanya “Mares Circulares” de Coca-Cola, una iniciativa que, des de l’any 2018, pretén netejar el litoral i fomentar el reciclatge; a través, també, de la formació i conscienciació d’infants i joves. La marca es proposa recollir el plàstic que contamina les platges i espais naturals, per tornar-lo a introduir en la seva cadena de producció, convertint, així, els residus en productes i oferir als usuaris de Coca-Cola uns articles provinents de plàstic reciclat.

La jornada va començar amb una formació al centre educatiu, a càrrec dels especialistes de l’associació Xaloc; i, posteriorment, l’alumnat es va traslladar a la platja, on van aconseguir retirar un total de 60 kg d’orgànic, 11 kg de plàstic i 1,3 kg de polietilè tereftalat (PET), un tipus de plàstic utilitzat, majoritàriament, en envasos de begudes, com ampolles d’aigua, i en tèxtils. En finalitzar, els nens i nenes participants van gaudir d’un esmorzar saludable, a càrrec de Coca-Cola.

Els joves també van poder observar, a partir d’una experiència de recerca de microplàstics, com els residus més menuts són els més nombrosos i, alhora, els més perillosos per a la vida marina.

Aquesta activitat té com a objectiu col·laborar en la retirada de residus inorgànics de la platja que poden afectar als animals marins: restes de plàstics, llaunes, vidres, etc.; ja que, per exemple, les tortugues marines de la Mediterrània confonen les bosses de plàstic amb meduses, un dels seus menjars preferits, i poden morir per la ingestió accidental de dits residus. Per tant, amb la retirada d’aquests de la Platja Llarga de Salou, els estudiants ajuden, directament, a la supervivència d’animals marins, alguns tan emblemàtics i amenaçats com les tortugues marines.

L’ONG Xaloc és una associació valenciana que porta més de deu anys dedicant-se a la conservació de l’entorn marí i els seus animals. Actualment, està més enfocada en la neteja de plàstics i microplàstics, neteges selectives a les platges, on ja es fa la separació de residus segons el contenidor al qual van. Es busquen, sobretot, els microplàstics, perquè són els únics que no recullen les màquines de neteja, pel seu petit tamany.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

El PSC proposa que la Generalitat s’impliqui en el manteniment dels equipaments esportius

El PSC ha presentat el seu full de ruta en matèria esportiva per aquestes eleccions…

9 minuts fa

Detingut un home per matar el seu fill a trets

Agents de la Policia Foral han detingut aquest diumenge al matí a un home com…

10 minuts fa

Més d’un miler de persones participen en la 10K de Salou

Més d'un miler de persones van participar aquest dissabte a la tarda en la 10K de…

31 minuts fa

Aliança Catalana tindria la clau per fer Puigdemont president, segons l’enquesta de YouGov

El PSC guanyaria les eleccions al Parlament del 12 de maig amb 36 diputats seguit…

44 minuts fa

Mor una persona en ser atropellada per un tren de Rodalies

La línia R3 de Rodalies va quedar tallada ahir dissabte a la nit per un…

1 hora fa

El CV Sant Pere i Sant Pau torna a ser de primera divisió

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau ha aconseguit el seu objectiu més esperat:…

13 hores fa

Esta web utiliza cookies.