L’ajuntament de Salou restaura un xalet noucentista que acollirà una ‘smart office’ i un espai per a la promoció econòmica i comercial

La primera fase, de les tres que hi ha per executar, contempla la restauració de les façanes i les cobertes i té un pressupost de 165.000 euros. Es preveu acabar cap a finals de l'estiu.

L’edifici es destinarà a una oficina ‘on l’Ajuntament treballarà qüestions relacionades amb la intel·ligència, la digitalització i l’aplicació de les noves tecnologies al municipi, per millorar, encara més, la prestació de serveis, tant a la ciutat com a les persones i visitants’, segons ha argumentat l’alcalde.

Granados ha afegit, a més, que “serà un punt d’informació digitalitzat important per a les persones i un punt d’assistència i de promoció del comerç i les activitats econòmiques del nostre municipi”. A més, “atès que es troba en un indret molt cèntric de Salou, on hi haurà una nova APEU (Àrea de Promoció Econòmica Urbana), entenem que és la millor ubicació i el millor servei que se li pot donar a aquest edifici històric”, ha afirmat l’alcalde. Així mateix, “el xalet recuperarà el seu esplendor original, ja que la restauració serà totalment respectuosa amb la recuperació de l’arquitectura de l’època”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha recordat que el Xalet Fort forma part del Salou de 1900 i del desenvolupament que hi va haver fins els anys 30; per tant és un dels referents de l’època. Per Montagut, “amb la seva restauració, guanyarem un equipament que formarà part de l’Eix Cívic”.

Cal dir que en aquesta primera fase es restaura la part externa de l’edifici: les façanes, la teulada i terrats, porticons exteriors i fusteria de les finestres. 

A la segona fase es rehabilitarà tot l’interior, que es remodelarà adequant-lo als usos als què es destini l’equipament. I la tercera fase passa per l’adequació de l’espai extern, que quedarà obert i que es destinarà al gaudiment de la població de Salou. El pressupost per a la primera fase és de 165.000 euros i es preveu que estigui enllestida a finals de l’estiu. La resta d’actuacions ja estan pressupostades per a l’any 2022.

Altres edificis característics del primer terç del segle XX, d’estil noucentista del terme municipal de Salou, són: el Xalet Pellicer (Villa Enriqueta), Xalet Loperena, Edifici Sol i Mar, Xalet Recasens (Torremar), Xalet Miarnau Navàs, Xalet Miarnau Ciurana, Xalet Mallorquí, Xalet Viuda Salas, Xalet Pujades i Hotel Salou (Actual Hotel Niza).