L’Ajuntament de Salou crea un xat de WhatsApp per mantenir informada la ciutadania

Des d’avui divendres, es posa en funcionament aquesta nova via de comunicació setmanal

L’Ajuntament de Salou ha creat un xat de WhatsApp per tal de mantenir informada la ciutadania sobre el municipi. Des d’avui divendres, 29 de maig, es posa en funcionament aquesta nova via de comunicació, els contactes de la qual seran amb una periodicitat setmanal -tret d’aquelles notícies urgents, que es notificaran al moment-, i que donarà a conèixer els actes i notícies més destacades, així com la informació meteorològica, de cara al cap de setmana.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “hem decidit crear aquest nou canal per tal de facilitar l’accés a la informació als salouencs i salouenques, i que puguin conèixer les novetats del municipi, amb només un clic, des del seu mòbil”. D’aquesta manera, “podran ser avisats sobre notícies de tots els àmbits municipals, i poder programar-se el cap de setmana, consultant les activitats previstes”.

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, volíem arribar a tota la gent possible, perquè poguessin tenir a l’abast una via ràpida i àgil, on consultar informació actualitzada d’interès”. Per aquesta raó, “hem triat WhatsApp, ja que és una eina molt còmoda i que una gran majoria de la població ja la coneix i la fa servir per comunicar-se, diàriament”, ha afirmat l’edil.

Com formar part de la llista de difusió de WhatsApp?

Serà l’usuari/ària el que, de forma activa, decideixi formar part de la llista de difusió de WhatsApp de l’Ajuntament.

Només caldrà que guardi el número de telèfon 661 867 605, a la seva agenda, amb el nom d’Ajuntament de Salou, i escriure el següent missatge, que ja apareix com a predeterminat, “Hola, m’agradaria saber les notícies de Salou i rebre WhatsApps”, o bé clicant al següent enllaç: https://api.whatsapp.com/send?phone=34661867605&text=Hola,%20m’agradaria%20saber%20les%20not%C3%ADcies%20de%20Salou%20i%20rebre%20WhatsApps

La persona interessada rebrà, a continuació, un WhatsApp, indicant que cal que doni permís per rebre les notificacions. En cas d’acceptar, caldrà indicar el nom i cognoms, per tal que l’Ajuntament el pugui incloure al seu llistat de base de dades.

El Consistori enviarà un missatge final a l’usuari, per assabentar-lo de la llei de protecció de dades i del fet que l’administració compleix, estrictament, el Reglament Europeu de Protecció de Dades.

Cal dir que el consentiment és lliure de la persona, de manera que pot ser revocat en qualsevol moment. Les dades es conservaran tot el temps que duri el consentiment.

L’Ajuntament de Salou només comunicarà les dades a tercers amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals. L’anterior és sense perjudici de la comunicació a entitats afins que persegueixin les mateixes finalitats que l’Ajuntament de Salou.

Telegram i SMS: Altres noves vies per conèixer l’actualitat de Salou

L’Ajuntament de Salou també ha creat un nou canal de Telegram, on es podrà rebre el mateix contingut, com a alternativa a la via de WhatsApp, depenent de les necessitats i gustos de cada usuari / ària. Es pot seguir al següent enllaç: https://t.me/ajSalou

Caldrà tenir instal·lada, prèviament, l’aplicació de Telegram, i prémer el botó ‘unir-te a aquest canal’. D’aquesta manera, la persona interessada ja rebrà, a partir d’aquest moment, les posteriors notificacions de l’Ajuntament de Salou.

D’altra banda, el Consistori també ha posat a disposició de la ciutadania un servei d’avisos, a través de missatges de text (SMS), per a aquelles comunicacions que requereixin una atenció més concreta de l’usuari.

Per rebre aquests SMS, només caldrà inscriure’s, prèviament, a la llista de difusió de WhatsApp, per tal que l’Ajuntament disposi del contacte de la persona, a la seva base de dades, per poder enviar els missatges.