Els 5K de la Mitja Marató per la lluita contra la violència masclista

La regidoria de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou decideix dedicar la cursa 5K de la Mitja Marató a la lluita contra la violència masclista, que es durà a terme al municipi el dia 14 d’abril. Per tant, gràcies a la col·laboració de l’organització de la 5K, en aquesta edició la cursa estarà dedicada a aquesta causa, d’una manera més dinàmica i lúdica, al marge de les accions que ja es duen a terme durant tot l’any i amb especial èmfasi el 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

Cal destacar que, segons xifres oficials  confirmades pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l’any 2017 va finalitzar amb una xifra de 56 assassinats per violència masclista, 49 dones i 8 menors, convertint-se en l’any  amb més víctimes menors  des que es registren els assassinats per violència masclista; tot i que es calcula que la xifra estaria prop del centenar de víctimes; donat que existeixen assassinats que es produeixen en circumstàncies més dubtoses, i segueixen en estudi per part d’aquest organisme públic. Aquest any 2018, 8 són dones que han estat assassinades.

La regidora de l’àrea, Estela Baeza, ha volgut destacar que “creiem que la plataforma que ofereix Mitja Marató & la 5K de Salou és ideal per dur a terme accions transversals de conscienciació entre diferents departaments contra la violència masclista”, i ha afegit que “com Ajuntament i com a municipi tenim molt clar que la lluita contra la violència masclista no pot aturar-se, i també clara la necessitat de visibilitat que aquesta xacra no és un problema de dones, sinó un problema de tota la societat, on tots i totes hem de lluitar diàriament i conjuntament per erradicar-la.

Prèviament al tret de sortida, l’Ajuntament de Salou traurà una lona amb el lema “Salou diu no a la violència masclista”, per recordar el missatge que vol expressar la 5K. La cursa iniciarà a les 18h davant el monument de Jaume I, passant posteriorment pel Passeig Jaume I, carrer de Carles Buïgas i carrer de Brussel·les, fins recórrer de nou el Passeig Jaume I. L’itinerari finalitzarà en arribar a la meta situada al mateix punt de sortida.

Les inscripcions es podran fer via online a la pàgina web www.mitjadesalou.com/inscripciones.html o presencialment a la botiga La Roca Foradada i a Decathlon Vilaseca, de dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 17h a 20h, fins arribar al màxim d’inscrits.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Alumnes de l’escola Pompeu Fabra esdevenen guies de Mollerussa

Una cinquantena d’estudiants de tercer de Primària de l’escola Pompeu Fabra han visitat aquest matí…

10 hores fa

El Pla de Transició al Treball de Cambrils celebra les 3es Jornades Professionalitzadores

El Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball de Cambrils portarà…

10 hores fa

El Lloret Convention Bureau presenta una nova plataforma web

Una quarantena d’assistents han participat avui a la presentació de la plataforma “Lloret Experiències”, la…

10 hores fa

Sònia Guerra és nomenada membre del Comitè d’Igualtat de Gènere de la Internacional Socialista

La secretaria de polítiques feministes del PSC i diputada per Barcelona, Sònia Guerra, ha estat nomenada…

10 hores fa

Ràdio Tortosa estrena el nou programa ‘Quedem a la plaça’

Ràdio Tortosa estrena el programa i pòdcast "QUEDEM A LA PLAÇA", centrat en els barris …

10 hores fa

El Badasport a l’ESO continua amb un circuit d’orientació

La 3a edició del Badasport a l’ESO continua amb la segona activitat programada. Es tracta…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.