fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Salou retira el vagó de carrilet històric per a restaurar-lo

Avatar photo

Dins la política de recuperació i divulgació del patrimoni històric i monumental de Salou, l’Ajuntament ha iniciat els treballs previs per a la restauració del vagó de l’icònic carrilet, situat al darrere l’antiga estació del carrilet, concretament a la font que també ha estat objecte de treballs de millora en les darreres setmanes.

En aquest sentit, s’ha procedit a la retirada de l’emblemàtic vagó, de 1886, que forma, amb la locomotora, un conjunt monumental declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, reconeixent-ne així la seva immensa importància i valor dins del context de la història del transport a Catalunya.

L’històric Carrilet, que enllaçava Salou i Reus, va ser inaugurat l’any 1887, i va ser un nexe de connexió important entre les dues localitats fins al 1975, jugant un paper important social i econòmic en el transport de passatgers i de productes.

Segons el regidor d’Obra Pública, Ordenació i Protecció del paisatge, Xavier Montalà, “la restauració del conjunt del carrilet no només suposa la preservació del nostre patrimoni històric, sinó que també és una iniciativa per reafirmar el nostre compromís per protegir i valorar els elements que conformen el nostre patrimoni i identitat cultural i monumental”.

S’ha procedit a la retirada de l’emblemàtic vagó, de 1886, que forma, amb la locomotora, un conjunt monumental declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. La locomotora serà reparada sense necessitat de moure-la.

Cada dos anys, el conjunt històric és objecte de petites reparacions pel que fa a fusteria i la substitució dels vidres de les finestres. L’any 2010, la Regidoria de Cultura va encarregar la primera restauració completa del vagó i locomotora.

Xavier Montalà ha afegit que aquests treballs previs de retirada del carrilet per a la seva restauració responen a un projecte de preservació i divulgació de la història de Salou, que posarà en valor elements i zones que seran museïtzades per complementar i donar més relleu als treballs de recerca històrica que s’estan realitzant. La locomotora serà reparada in situ.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Truquen a la porta d’una dona i li diuen que el seu fill ha mort

Notícia següent

Neixen per primera vegada dues cries de guacamai gorjablau al Zoo de Barcelona

Notícies relacionades