Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Salou presenta el primer pla de polítiques LGTBI, per d’arribar a ser un municipi ‘friendly’

Avatar photo

L’alcalde Pere Granados i la regidora d’Igualtat, Estela Baeza, l’han definit com ‘una eina per promoure el respecte a la diversitat sexual, familiar, afectiva i de gènere, així com per eradicar la LGTBIfòbia’

L’alcalde ha argumentat que “fa temps que venim treballant, de forma ferma i convençuda, la diversitat, ja que Salou és un municipi inclusiu”. Una diversitat que fa referència al respecte a la convivència i a la persona, amb independència de les seves preferències sexuals, afectives, ideològiques, polítiques, etc., ha argumentat.

En aquest sentit, ha dit que “Salou és un municipi LGTBI friendly” i “aquest primer pas -el pla- és una eina que considerem d’una importància fonamental per arribar a aquesta declaració formal”.

Així mateix, s’ha referit al document presentat com “un pla de polítiques actives per tal d’eradicar qualsevol acte de discriminació; una aposta decidida pel respecte a la diversitat, que és un principi bàsic de la convivència de la nostra societat; i una societat respectuosa diu molt d’ella mateixa, perquè és justa, igualitària i molt més humana”.

Per acabar, ha assenyalat que “volem que les persones del col·lectiu LGTBI, tant residents com visitants, se sentin estimades i respectades”. Així, des del Patronat de Turisme s’han impulsat diverses accions per treballar aquest target, “important per a nosaltres”, des del punt de vista de les famílies diverses.

“Salou es presenta, avui, doncs, amb aquest pla LGTBI com una societat moderna, respectuosa, igualitària, integradora i d’un alt grau de convivència”, ha conclòs.

La regidora d’Igualtat, Estela Baeza, ha explicat que “aquest primer pla esdevé la fase final per constituir aquest compromís de l’Ajuntament, des de la regidoria d’Igualtat, de treballar, fermament, per evitar qualsevol discriminació a Salou”. Així mateix, ha afirmat que “serà un document viu, que anirà evolucionant i adaptant-se a les necessitats que experimenti el nostre municipi, en matèria LGTBI”.

Respecte a les accions que es duran a terme als centres educatius, el referent del Servei d’Atenció Integral (SAI), Aitor Arruego, que també ha estat present a la roda informativa, ha explicat que “es faran al quart trimestre de 2022”, en el qual s’iniciaran unes xerrades als instituts. La primera acció, ha dit, “serà la formació al claustre dels centres d’ensenyament”.

D’altra banda, el 21 de maig de 2019 es va signar l’Acord per al desplegament del SAI local per a les persones LGBTI, entre la direcció general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salou. Fins al moment actual, des d’aquest servei s’han realitzat 20 atencions a usuaris, usuàries i famílies del col·lectiu; s’han commemorat els dies assenyalats i s’ha treballat amb les entitats i serveis municipals, per tal de fer campanyes de prevenció.

Es feia necessari un pla per diagnosticar i posar en ordre les accions a realitzar. També es detectà la necessitat de tenir aquest full de ruta per treballar, d’una forma transversal i coordinada, amb la resta de departaments de l’Ajuntament de Salou i les entitats municipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es peguen després de xocar-se en una pista de ball

Notícia següent

Un lladre multireincident roba en botigues de l’Eix Comercial de Lleida

Notícies relacionades