Salou aprova un pressupost municipal de 52’7 milions per al 2022

Aprovat pel govern municipal salouenc (SUMEM PER SALOU i PSC) enregistra un augment del 12,8% més respecte a l’any anterior, destacant l’increment en Serveis Socials (12%), Infància (25%), i Joventut (23%)

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2022, en 52.741.500 euros; un 12,79% més respecte a l’any anterior. També s’ha aprovat el pressupost del Patronat Municipal de Turisme, de 2.010.000 euros; i el del CRT, de 2.420.000 euros.

Els principals objectius de la despesa són garantir la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques; mantenir els nivells de qualitat dels serveis municipals; l’atenció a emergència social, garantint les necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables; i la reactivació de l’economia.

Segons l’alcalde, Pere Granados, aquest pressupost contempla, en el seu capitol d’inversions, la creació “de nous equipaments necessaris, com és el Casal de la Dona”, aixi com “plans de renovació de zones i espais públics urbans amb actuacions de microurbanisme”. També ha remarcat que “ens anem apropant a la normalitat en l’àmbit de la Cultura i les Festes, amb un augment del 70% del pressupost respecte l’ant anterior”. Aspecte que ha estat criticat per l’oposició, especialmente pel grup d’ERC.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que “es tracta d’un pressupost social, realista i adaptat a les noves necessitats”, i que “uns 150.000 euros seran destinats a la reducció de l’IBI i l’ICIO per a la instal·lació de plaques solars, per part del veïnat de Salou”. Així mateix va remarcar l’increment en la millora del material informàtic i tecnologi i els increments de les partides en Educació, Promoció Econòmica, Esports, Brigada i Policia Local.

Intervencions destacades:

1.- Casal de la Dona.

2.- Ampliació de l’Skate Park.

3.- Cobriment d’una pista a l’Escola Santa Maria Del Mar.

4.- Reposició 7 zones: El projecte de renovació dividit en 7 zones, a través del qual s’actuarà al llarg de tot Salou i, en especial, en aquells àmbits de que requereixin una prioritat. 

5.- Remodelació 11 places: La remodelació d’onze places del municipi, per convertir-les en espais renovats, renaturalitzats i de convivencia; per tal d’impulsar la qualitat i la sostenibilitat de l’espai públic, repercutint en la millora de la qualitat de vida de les persones.

6.- Pla de millora de jardineria.

7.- Pla de millora de voreres: Prioritzant la mobilitat del vianant. 

8.- Il·luminació c. Saragossa.

9.- Actuació Platja Llarga.

10.- Renovació Equipaments Platja Camí de Ronda.

11.- Es continuaran creant zones d’aparcament dissuassiu, per tal d’anar recuperant l’espai públic per a les persones. 

12.- Inversió per a la construcció dels nous camps de futbol, al Sector 05.

13.- Ampliació de carrils-bici.