Salou acull del 3 al 5 de maig el XIII Congrés de l’Advocacia, amb l’objectiu de fomentar la cultura de l’acord i debatre, de manera conjunta, sobre el futur de la professió.
Davant de 1.500 persones, l’obertura va tenir lloc ahir a la tarda al Centre de Convencions de PortAventura. Un acte al qual va assistir l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica i vicepresident del Patronat Municipal de Turisme, Hèctor Maiquez.
Es tracta d’un esdeveniment que se celebra cada quatre anys, organitzat pel Consejo General de la Abogacía i els Col·legis de Reus, Tarragona i Tortosa, i articulat al voltant de quatre grans eixos temàtics, cadascun dels quals està liderat per un jurista de prestigi: Jesús Remón, soci president d’Uría Menéndez, al davant de la defensa de drets i llibertats; el magistrat José Ramón Chaves, dels avenços i desafiaments de la regulació deontològica; l’exministre de Justícia Francisco Caamaño, de la intermediació i dels nous models de negoci; i, per últim, Maria Emilia Casas, catedràtica de Dret del Treball, de l’especialització i la formació legal continuada.
En el seu discurs, l’alcalde Pere Granados va agrair al Consejo General de la Abogacía que “hagi fixat a Salou la seu per a la celebració d’aquest Congrés Nacional”. Així mateix, referint-se al congrés, va enaltir “els encontres i convencions d’aquells sectors, òrgans i col·lectius professionals que posen al servei de la societat el seu treball i coneixements per avançar en els valors i drets per la igualtat, la llibertat i el respecte, com a elements fonamentals per a la convivència i la comprensió”.
Per la seva banda, la presidenta del Consejo General de la Abogacía, Victoria Ortega, va reclamar un pacte d’estat per evitar col·lapses a la justícia. També va assegurar que “tornarem a un sistema deliberatiu i participatiu, que és importantíssim perquè les companyes i companys decidirem, en aquest congrés, allò que serà el futur de l’advocacia en els 4 anys vinents”.
La ministra de Justícia, Pilar Llop, va afirmar que “és important enaltir la cultura del diàleg i evitar la cultura de la confrontació. Només així aconseguirem allò que desitgen els ciutadans, que és la pau social”, va assegurar.
La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, va apel·lar, també, a la cultura de l’acord entre totes les parts implicades, atès que “l’Administració no respon a l’evolució de les dinàmiques socials i encara queda molta feina per fer”.
Així mateix, va intervenir la conferenciant Margarita Álvarez, experta en màrqueting i comunicació, que va parlar sobre l’assoliment de la felicitat.
L’acte va ser presentat i conduït per la periodista Montse Adan.