La restauració i el sector hoteler de les comarques de Tarragona estan d’enhorabona per la reobertura d’un hotel històric, amb més de 100 anys d’història, que feia 11 anys que va haver de tancar portes.
Es tracta de l’Hotel La Grava, situat al Morell, que originàriament va néixer com a casa de menjars que estava ubicada entre Reus, Tarragona i Valls i que amb el pas dels anys va convertir-se en una fonda amb bar-cafeteria i va arribar a ser un hotel que va tancar l’any 2014.
Ara, Hubert Dosaiguas, expert en el sector immobiliari i veí del Morell, ha revifat el negoci i l’ha reconvertit per afegir també l’obertura d’un Gastrobar destinat als clients de l’hotel i a altres persones que s’hi vulguin apropar.
Durant més de 100 anys, la Grava va caracteritzar-se per tenir un tracte familiar, professional i de proximitat i per la seva gastronomia “selecta”, trets diferencials que tornaran a formar part de l’ADN del renovat Hotel La Grava i també del seu nou gastrobar.
“Estem carregats d’il·lusió i amb molta energia. La Grava és una gran marca, plena d’autenticitat. El que hem fet és repintar i actualitzar els colors de l’edifici, modernitzar tota la domòtica de l’hotel, la climatització i l’ascensor. Hem repassat les 12 habitacions que disposem perquè llueixin molt i facin agradable l’estada de l’hoste”, explica Dosaiguas.
La propietat ha invertit prop de mig milió d’euros en els 800 metres quadrats d’un hotel que des del passat 1 de juny ja torna a estar operatiu i que té quatre treballadors.
Nou Gastrobar La Grava amb el xef Gerson Rival
Una de les novetats principals del nou projecte és l’obertura del Gastrobar La Grava, que té capacitat per a 24 comensals i compta amb l’empremta del reconegut i prestigiós cuiner Gerson Rival: “Entenem que el client que vingui aquí pugui assaborir una bona tripa o un capipota de bon matí, o un pernil amb un vi de qualitat a la tarda, per exemple. El que sí que trobaran és bon producte”.
Cal destacar que el gastrobar oferirà servei d’esmorzars freds, esmorzars de forquilla i també dinars, berenars i sopars.

Hubert Dosaiguas explica que tant l’hotel com el gastrobar estan enfocats a dos perfils de públic ben diferents. En primer lloc, entre setmana, busca un client “més tècnic, que vingui a treballar a la indústria petroquímica”, mentre que els caps de setmana es busca el turista que “vulgui explorar l’entorn de la Costa Daurada”.
En aquest sentit, de cara a millorar l’experiència dels clients i visitants, l’empresari ha reclamat a l’Ajuntament del Morell que fomenti la millora de la cobertura mòbil dels operadors a la zona: “No és comprensible que aquestes dificultats que tenim en plena era tecnològica i que això ens comporti problemes a nosaltres i als clients. No s’entén i volem solucions”.