La Ciutat de Tarragona

Constantí acull una jornada sobre el malbaratament alimentari del projecte SOULFOOD

La jornada debatrà sobre la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentaris a nivell català i europeu

El projecte SOULFOOD, liderat per la Diputació de Tarragona i que compta amb la participació de diverses entitats de la demarcació —l’Ajuntament de Reus (a través del Centre Social El Roser i REDESSA), la Fundació Espigoladors i el Clúster TIC Catalunya Sud— i d’altres països europeus, encara la seva fase final organitzant diferents esdeveniments de difusió de resultats.

Actualment, el projecte està en plena fase de proves d’una aplicació digital que cerca una millor gestió, distribució i aprofitament dels excedents alimentaris en origen. Des de la Fundació Espigoladors s’ha organitzat una jornada de divulgació i conscienciació al voltant del malbaratament alimentari aquest dijous, 3 d’abril, a l’Escola Agrària Mas Bové, a Constantí, oberta a tota la ciutadania.

La jornada s’iniciarà amb la ponència “Les pèrdues i el malbaratament alimentaris en el context europeu i català”, que anirà a càrrec de Berta Vidal, responsable de recerca i coneixement de la Fundació Espigoladors. Després, representants de les altres entitats sòcies catalanes del SOULFOOD donaran a conèixer el treball fet des de l’inici del projecte, fa un any i mig, que ha buscat fer front al malbaratament alimentari amb el desenvolupament d’una aplicació digital.

S’exposaran les necessitats detectades de productors agrícoles i iniciatives socials respecte a l’aplicació digital, que ha de permetre una millor gestió dels excedents dels productors i un millor aprofitament d’aquests excedents per part de les entitats socials. També farà un breu repàs a les conclusions d’una anàlisi feta a iniciatives i bones pràctiques en l’àmbit europeu sobre redistribució alimentària, així com els primers resultats de l’aplicació digital desenvolupada, que fins al pròxim mes de maig està en fase de proves.

La jornada s’adreça a productors agroalimentaris de la demarcació i a entitats socials que gestionen aliments, principalment. També vol arribar a administracions públiques, estudiants o voluntaris, i és obert a la participació de la ciutadania en general. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Als socis internacionals del projecte també organitzen trobades similars per tal de difondre el coneixement i els resultats generats en el marc del SOULFOOD. Així, a Lituània ja ha tingut lloc el 25 de març, a Grècia tindrà lloc el dia 2 d’abril i a Romania el 14 d’abril.

 

SOULFOOD

SOULFOOD és un projecte que durant dos anys busca fòrmules basades en la innovació tecnològica per fer arribar els excedents de les produccions agrícoles a iniciatives socials. El projecte té un pressupost global de 801.739,88 euros, un 90% dels quals són finançats pel Fons Social Europeu Plus i compta amb la participació, a més de la Diputació de Tarragona, de l’Ajuntament de Reus, REDESSA amb el Hub Foodtech & Nutrition, el Clúster TIC Catalunya Sud i la Fundació Espigoladors. També compta amb quatre socis europeus, referents en els sectors de la innovació agroalimentària i el social: el Lithuanian Innovation Center (Lituània), el Digital Innovation Hub Agri-Food (Lituània), l’Ajuntament de Roman (Romania) i l’ONG Boroume – Saving food saving lifes (Grècia).

SOULFOOD s’organitza en quatre paquets de treball: la gestió i coordinació, la identificació i proves de solucions digitals per a una producció agrícola i d’aliments sostenibles, la identificació de solucions per millorar les iniciatives socials de distribució alimentària i la comunicació. Cada un d’aquests paquets de treball té associades diferents activitats, liderades per un dels socis i participa per diferents socis cada una. D’aquesta manera, es busca poder conèixer diferents maneres de treballar i aprendre de bones pràctiques internacionals, per a provar aplicar-les a la realitat de cada un dels diferents territoris participants.

Mendo

Missatges recents

Mor una nena de 8 anys en caure d’un primer pis a Salt

Una nena de vuit anys va morir aquest dissabte al vespre a Salt després de caure accidentalment al buit des…

3 hores fa

Una motorista de 27 anys resulta ferida en un accident a Escaldes-Engordany

Una motorista resident de 27 anys va resultar ferida en un accident que va tenir lloc aquest dissabte, cap a…

4 hores fa

Sis detinguts en un dispositiu contra els robatoris violents amb patinets elèctrics a Barcelona

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) van realitzar el dijous 22 de maig un ampli dispositiu contra els…

4 hores fa

El PintorRock torna després de tres anys i se celebrarà a Reus

Després de tres anys d’absència, el festival PintorRock torna amb energies renovades i una gran novetat: per primera vegada, l’esdeveniment…

4 hores fa

Mor un home de 54 anys en caure amb el cotxe a un rierol

Un home de 54 anys va perdre aquest dissabte, 24 de maig, en un accident de trànsit a l’altura de…

5 hores fa

VÍDEO | Un operatiu policial a cinc bars de Reus acaba amb tres detinguts

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per tràfic de drogues en el marc d’un dispositiu de seguretat ciutadana dut…

5 hores fa

Esta web utiliza cookies.