PortAutors/es 2020 publica les sis propostes finalistes de la mostra musical

La final, virtual o presencial depenent de la situació COVID-19, tindrà lloc el pròxim 14 de novembre de 2020 a les 18h

Ivory Tusk, La Chica del Mono, Lia Sampai, Brott, Patricia Atzur i Mia Fuentes són  els/les sis finalistes de la mostra musical PortAutors/es 2020 organitzada pel Teatret del Port de Tarragona sota la seva marca cultural de Moll de Costa. 

 

Aquest any 2020 s’han rebut un total de 50 propostes vers les 31 que es van rebre  a la passada edició. Això suposa un increment del 60% d’inscripcions i constata la  importància i rellevància d’una mostra que va néixer l’any 2018 amb l’objectiu  principal per descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el seu potencial  artístic. La mostra vol donar a conèixer les creacions que es presenten i dotar a les  persones participants d’un marc per acollir el seu treball i ajudar a assolir nous  públics.  

 

Cinc de les sis propostes són de cantautors/es catalans i una d’origen argentí. Propostes que tot i ser majoritàriament del territori català són interpretades en  diferents idiomes. Cal afegir que el concurs és una mostra oberta i sense cap tipus  de restricció geogràfica.  

 

La mostra, oberta a principis del mes de juny, va tancar les inscripcions el 15 de  setembre. Un cop rebudes totes les peces musicals es va iniciar el procés de  validació de les propostes i es va traslladar tot el material al Jurat de PortAutors/es  2020. Un jurat integrat per professionals de la comunicació en l’àmbit musical,  empresaris del management, gestors culturals i programadors que, segons les  seves declaracions, ‘tenim cada any un repte més complicat a causa de la gran  qualitat i alta professionalitat de totes les propostes que hi participen’

Perfil de les persones finalistes 

Es tracta de cinc cantautors/es catalanes i un cantautor argentí amb seu a Barcelona.El primer finalista, Ivory Tusk, és el pseudònim del cantautor argentí amb seu a  Barcelona, Ezequiel de Lima. Un trobador, com ell mateix es defineix, que ha viatjat  per Estats Units i Europa, ha estat lloat per les seves composicions transparents i honestes, basades en complexos patrons de picat de dits sobre la guitarra acústica i la poesia reflexiva. 

 

Continuem amb La Chica del Mono natural de Tarragona. Aposta per una proposta  sota la guitarra acústica i la bateria amb el seu primer disc ‘Changes’ un repertori  en anglès, fresc, íntim i per a tots els públics. Folk romàntic, introspectiu i acústic amb tocs suaus i melòdics, que creen una atmosfera d’allò més profunda.  

 

La tercera de les finalistes, Lia Sampai, nascuda a Barcelona i amb arrels de les  Terres de l’Ebre, a través de la música, recorda moments vitals o persones que  l’han marcada. Guitarra i veu són les protagonistes de les seves cançons.  Senzillesa i intimitat condueixen el seu repertori, tot en català i valencià. 

 

Brott, és el nom del quart finalista, un brot incontenible del Marc Volpini, veu i  guitarra. Música sorgida abans, durant i després d’aquell estrany i llunyà  confinament de l’any 2020, com ell mateix ho defineix. Si tot va bé, aviat es tancarà  a l’estudi per donar forma al seu primer àlbum. 

 

La cinquena proposta finalista és de Patricia Atzur cantautora i guitarrista de  Barcelona, tot i que ha viscut a Londres durant els últims 7 anys, on s’hi ha format  com a músic. El seu folk oníric recorda a artistes com Nick Drake o Crosby, Stills  and Nash. 

 

Per finalitzar, la sisena finalista és Mia Fuentes, cantautora catalana i és una artista  infidel a una sola disciplina artística, segons explica ella mateixa. Criada entre  folklore llatí i mediterrani, Mia presenta un show característic per la seva  captivadora naturalitat i sensualitat. 

 

La final de PortAutors/es 

La final, virtual o presencial depenent de com es desenvolupi la situació COVID-19,  està organitzada pel pròxim dissabte 14 de novembre a les 18:00h al Teatret del  Serrallo. Durant la tarda actuaran els/les sis finalistes amb les seves peces i es  desvetllaran els i les guanyadores dels tres premis. 

 

El primer, el ‘Premi del Jurat’ decidirà la persona guanyadora i li oferirà l’oportunitat  per participar en cinc festivals del territori durant l’any 2021; JaVeus, Altacústic,  Santa Tecla, Accents i PortAutors. 

 

Un segon premi , ‘Premi del públic’, s’escollirà mitjançant la votació del públic de  forma telemàtica. Una votació que s’activarà en les pròximes setmanes a les xarxes  socials del Teatret del Serrallo, Moll de Costa i Port Tarragona. Aquest premi consistirà a dissenyar material d’enregistrament per la millora de la producció  musical de la persona que resulti guanyadora. 

 

El tercer i últim premi, el ‘Premi a l’artista local’, triat pel jurat, serà la persona millor  classificada entre les 6 finalistes que sigui de la província de Tarragona. Aquest  premi consistirà en la formació musical en un dels espais col·laboradors de la  Mostra PortAutors 2021, Yamaha Music School Tarragona.