La Ciutat de Tarragona

El Port de Tarragona restaura dues embarcacions històriques

Les tasques han estat adjudicades amb un pressupost de 100.988 € (sense IVA)

El Port de Tarragona ha començat la restauració dels derelictes de dues embarcacions de  fusta dels segles XVII-XVIII dedicades a l’activitat portuària. Les restes de les  embarcacions van ser trobades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas de tren  de la Plaça dels Carros de la ciutat. Les dues embarcacions, denominades ‘1’ i ‘500’ foren  traslladades al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, a Girona, per iniciar els  tractaments de conservació.

Aquests vaixells es traslladaran a Tarragona per a la seva  definitiva restauració i muntatge, ja que durant les obres de remodelació del nou Museu del  Port i del nou projecte museístic finalitzat el 2021, sempre el Port va tenir en compte la  trobada de les dues embarcacions. Aquestes s’ubicaran de forma definitiva a la part central  del recorregut del Museu, en una plataforma a dos nivells per ser vistes totalment pel públic  assistent al Museu. El Port de Tarragona preveu que durant el darrer trimestre de 2024 les  embarcacions puguin exhibir-se definitivament al Museu del Port Tarragona. 

El Port de Tarragona comença la restauració de dues embarcacions localitzades l’any 2012  durant els treballs de supressió del pas a nivell de la línia a València-Tarragona. Els derelictes dels vaixells van ser trobats a la Plaça dels Caros de Tarragona i van ser  traslladats al Centre d’Arqueologia subaquàtica de Catalunya per a iniciar els tractaments  de conservació. 

L’adjudicació del projecte ha estat per a l’empresa Rehatec Obres i Restauracions S.A.U.,  un negoci creat l’any 2001 especialitzat en diferents perfils de rehabilitacions. Les tasques  han estat adjudicades amb un pressupost de 100.988 € (sense IVA) i amb un termini previst  de 8 mesos. 

La incorporació d’aquests derelictes suposa incorporar patrimoni arqueològic al Museu del  Port, fet que permet parlar de l’arqueologia subaquàtica, de gran importància per a la  recuperació d’objectes que expliquen la nostra història marítima. La restauració dels  elements que es van trobar amb les embarcacions ha permès conservar-los amb molt  bones condicions. 

Cal recordar que aviat farà un any que el Museu del Port va entrar a formar part del registre  de Museus de la Generalitat, per la qual cosa encara pren més importància la incorporació  d’aquesta tipologia de patrimoni. 

Un espai reservat al Museu

Des que es van trobar aquestes embarcacions el Port de Tarragona ha treballat per tal de  donar-les un espai al nou Museu del Port. Un Museu ideat amb un nou projecte museístic  que va ser finalitzat durant 2021. Durant aquest procés de renovació total del Museu, el  Port sempre va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions que s’ubicaran de  forma definitiva a la part central del recorregut del Museu. 

MinervaPacheco

Missatges recents

Arriba l’11a edició de la Festa Intercultural de Manresa

Demà dissabte 6 de juliol -al llarg de la tarda i vespre- Manresa podrà tornar…

7 minuts fa

La Bandera Blava 2024 oneja ja a totes les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Aquest divendres 5 de juliol ha tingut lloc la hissada de la Bandera Blava 2024  a…

10 minuts fa

El Festival de la Flora del Pirineu proposa 11 activitats per conèixer l’entorn

Emmarcada en el projecte FloraLab+, amb una notable participació andorrana, botànics i gestors de l’espai…

34 minuts fa

La temporada d’estiu arrenca amb un nou Punt d’Informació Turística a Pineda de Mar

La temporada d’estiu d’enguany afegeix un nou Punt d’Informació Turística, situat al costat de l’estació…

44 minuts fa

Es renoven les grades del Camp Municipal de Futbol Can Buxeres de L’Hospitalet

El Camp Municipal de Futbol Can Buxeres ha millorat les seves instal·lacions amb la substitució…

47 minuts fa

La gestió del residu tèxtil recupera més de 9 tones de roba a Altafulla

Més de 24.600 peces de roba recuperades al primer semestre han tingut una segona vida…

59 minuts fa

Esta web utiliza cookies.