El Port de Tarragona ha començat la restauració dels derelictes de dues embarcacions de fusta dels segles XVII-XVIII dedicades a l’activitat portuària. Les restes de les embarcacions van ser trobades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas de tren de la Plaça dels Carros de la ciutat. Les dues embarcacions, denominades ‘1’ i ‘500’ foren traslladades al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, a Girona, per iniciar els tractaments de conservació.
Aquests vaixells es traslladaran a Tarragona per a la seva definitiva restauració i muntatge, ja que durant les obres de remodelació del nou Museu del Port i del nou projecte museístic finalitzat el 2021, sempre el Port va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions. Aquestes s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu, en una plataforma a dos nivells per ser vistes totalment pel públic assistent al Museu. El Port de Tarragona preveu que durant el darrer trimestre de 2024 les embarcacions puguin exhibir-se definitivament al Museu del Port Tarragona.
El Port de Tarragona comença la restauració de dues embarcacions localitzades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas a nivell de la línia a València-Tarragona. Els derelictes dels vaixells van ser trobats a la Plaça dels Caros de Tarragona i van ser traslladats al Centre d’Arqueologia subaquàtica de Catalunya per a iniciar els tractaments de conservació.
L’adjudicació del projecte ha estat per a l’empresa Rehatec Obres i Restauracions S.A.U., un negoci creat l’any 2001 especialitzat en diferents perfils de rehabilitacions. Les tasques han estat adjudicades amb un pressupost de 100.988 € (sense IVA) i amb un termini previst de 8 mesos.
La incorporació d’aquests derelictes suposa incorporar patrimoni arqueològic al Museu del Port, fet que permet parlar de l’arqueologia subaquàtica, de gran importància per a la recuperació d’objectes que expliquen la nostra història marítima. La restauració dels elements que es van trobar amb les embarcacions ha permès conservar-los amb molt bones condicions.
Cal recordar que aviat farà un any que el Museu del Port va entrar a formar part del registre de Museus de la Generalitat, per la qual cosa encara pren més importància la incorporació d’aquesta tipologia de patrimoni.
Des que es van trobar aquestes embarcacions el Port de Tarragona ha treballat per tal de donar-les un espai al nou Museu del Port. Un Museu ideat amb un nou projecte museístic que va ser finalitzat durant 2021. Durant aquest procés de renovació total del Museu, el Port sempre va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions que s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu.
L'Eixample ha estrenat la nova àrea de joc infantil del passeig de Sant Joan, entre els carrers de Provença i…
Una jove turista de 19 anys ha mort després de caure d'un quart pis al seu hotel de Sant Antoni…
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquesta passada matinada un jove de 21 anys com el presumpte autor d'una apunyalada a…
Milers d'amants de les motos s'han aplegat del 25 al 27 d'abril al recinte firal de firaReus Events per gaudir…
La llibretera i activista cultural catalana Montserrat Úbeda i Pla ha mort a 60 anys. Ànima de la llibreria Ona…
Un jove de 23 anys va provocar un autèntic caos a l'AP-7 a Roda de Berà després de conduir de…
Esta web utiliza cookies.