fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

El Port de Tarragona inaugura dues exposicions amb motiu de Santa Tecla

Avatar photo

Avui, dijous 14 de setembre, a les 19 hores s’inauguren dues exposicions en el marc de les Festes de Santa Tecla impulsades pel Port de Tarragona. Antonio Latre presenta al Tinglado 1 els seus treballs a l’oli de petit format amb el títol de ‘Petits’ i a la mateixa hora, a la sala d’actes de la seu de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (c. de Sant  Llorenç, 20-22) es farà una conferència inaugural sobre la proposta finalista del concurs d’idees per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals del Port de Tarragona.  

L’exposició recull el projecte guanyador, els quatre finalistes i la resta de propostes presentades al concurs d’idees publicat pel Port de Tarragona per a la transformació urbanística de l’entorn dels edificis institucionals. La idea del concurs era crear un gran parc urbà de 8.000 m² al voltant de la seu institucional i de la seu administrativa de l’Autoritat Portuària de Tarragona que contribueixi a millorar la connectivitat amb la ciutat de Tarragona i entre el Moll de Costa i el passeig del Miracle, impulsar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de carboni. 

La inauguració comptarà amb la intervenció de Saül Garreta Puig, president del Port de Tarragona i de Jordi J. Romera i Cid, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 

 

A la mostra es presenta el projecte guanyador del Concurs d’Idees per a la transformació  urbanística de l’entorn de les seus de l’Autoritat Portuària en una zona de baixes emissions i mobilitat sostenible convocat al mes de febrer passat i que es va resoldre el passat mes  de maig. La proposta es basa en una àmplia renaturalització de l’entorn, l’articulació dels  usos socials al voltant de tres places i una simplificació de la mobilitat rodada per donar pas  a vianants i bicicletes, principalment. Un gran bosc, on actualment hi ha plaça del rellotge, actuarà de refugi climàtic i unes grans escalinates perforades en el dic de Llevant uniran el Moll de Costa i la plaça de l’Autoritat Portuària. 

Parc del Port” que es podrà visitar a la sala d’exposicions del COAC fins al 29 de setembre de 2023, amb horari de 8 a 15 hores. 

I al Tinglado 1 del Moll de Costa, avui a les 19 hores, es presenta l’exposició de petit format Petits’ d’Antonio Latre, un artista que ha iniciat la seva trajectòria pública en els darrers anys i que, durant la pandèmica, va assolir el període més fructífer. 

El centenar d’obres exposades permeten que el visitant pugui gaudir de diferents temàtiques com ara retrats, natures mortes, detalls humans, etc. que reflecteixen una influència del pintor hiperrealista Antonio Carzola. Latre, deixeble d’aquest reconegut artista, reconeix que la formació realitzada amb ell va suposar un revulsiu a l’hora d’enfrontar-se a un llenç: el format petit li permetia canviar de temàtica i acabar els quadres amb més rapidesa, gairebé sempre, sota la influència tècnica i temàtica Cazorla. La trajectòria de l’artista té les arrels en el disseny i edició d’obres, atès que ha treballat a l’ens portuari durant quaranta anys en tasques de delineació o en comunicació i imatge. 

D’entrada lliure, l’horari expositiu és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20  hores, i els diumenges i festius, d’11 a 14 hores. La mostra restarà oberta fins al 5 de novembre de 2023. 

 

‘El rellotge del Port’ al Tinglado 2 i ‘Santa Tecla Petita Aquarel·lada’ al Refugi 1

El passat 9 de juny es va inaugurar ‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2, una mostra visual sobre l’evolució i història d’aquest emblemàtic rellotge. Un itinerari que recorre la història d’un element fonamental en la ruta patrimonial del Port de Tarragona en tres àmbits:  ‘El temps i el treball’ on es descriu com cap a 1922 no tothom disposava de rellotge, i el control de la jornada laboral era força subjectiu, és per això que la classe treballadora reivindicà disposar d’un instrument precís per regularitzar les llargues jornades de treball. I es va decidir construir una torre per al rellotge a l’andana superior del dic de Llevant, perquè  pogués ser ben visible des de qualsevol indret de la zona portuària i, també, des del carrer  d’Apodaca, eix d’unió entre el port i la ciutat. 

En el segon àmbit, ‘La torre del rellotge , descriu el disseny, la construcció i els elements  decoratius com ara una petita estació meteorològica. I en el tercer, ´La maquinària’ es pot  seguir la nissaga de rellotges tarragonins encarregats del seu manteniment fins a la  restauració dels darrers anys.

 

I al Refugi 1 es pot contemplar ‘Santa Tecla Petita Aquarel·lada’ de Josep Sánchez Maza, una mostra colorista que presenta elements del Seguici Petit en un format que atrau els  visitants menuts. 

D’entrada lliure, l’horari d’ambdues exposicions és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores  i de 17 a 20 hores, i els diumenges i festius, de 10 a 14 hores. Les mostres restaran obertes fins al 24 de setembre. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Mollerussa avança la prevenció de la plaga d’estornells

Notícia següent

Aina Sallés Perramon exposa a l’Espai Jove Joan Amades de Manresa

Notícies relacionades