La Ciutat de Tarragona

Els policies de Torredembarra aprenen a prevenir les violències en l’oci nocturn

Els continguts de la formació inclouen una introducció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, l’abús de poder i de privilegis

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats i en col·laboració amb la Policia Local, ha posat en marxa unes jornades formatives adreçades a tots els agents del cos policial per aprofundir en l’àmbit del Protocol d’Oci Nocturn. Aquesta iniciativa reforça el compromís del consistori amb la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en espais d’oci del municipi.

L’any 2019, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el “Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais festius”, i posteriorment el municipi s’ha adherit també al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya. En el marc d’aquests plans d’actuació, s’activen els protocols de seguretat i es presta el servei de Punts Lila i Multicolor en els actes nocturns organitzats per l’Ajuntament.

La formació va a càrrec de les tècniques d’Igualtat de la Fundació En Xarxa, entitat que actualment gestiona el servei de Punt Lila i Multicolor a Torredembarra. Aquesta entitat compta amb una àmplia experiència en polítiques d’igualtat i treballa activament en la promoció d’un oci segur, lliure de violències i discriminacions.

Les jornades de formació es duen a terme en tres sessions de dues hores cadascuna i s’han programat en tres torns per tal de garantir la participació de tots els agents de la Policia Local, independentment del seu horari de treball. La primera va ser el 20 de maig i la setmana vinent tindrà lloc els dies 27 i 30 de maig.

Els continguts de la formació inclouen una introducció a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, l’abús de poder i de privilegis. També s’hi aborda la relació entre cultura, sexe i gènere, i els protocols d’actuació davant les violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

La coordinació entre la Policia Local, la Regidoria d’Acció Social i Igualtats i tots els departaments i regidories que intervenen en l’organització d’actes nocturns és fonamental per garantir una resposta integral davant qualsevol forma de violència. Aquest treball conjunt permet actualitzar i reforçar els protocols d’actuació, millorant la capacitat de resposta dels serveis municipals i promovent entorns d’oci segurs, inclusius i respectuosos amb la diversitat.

Mendo

Missatges recents

Sabadell celebra els 25 anys del Festival Internacional de Música de la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell ha convocat aquest matí una roda de premsa per presentar el 25è aniversari del Festival Internacional de…

12 minuts fa

PP i Vox s’alien amb Orriols en la moció contra el vel islàmic al Parlament

El Parlament ha rebutjat aquest dijous per una àmplia majoria la moció d'Aliança Catalana que defensava la prohibició de les…

19 minuts fa

Els centres educatius de Calafell treuen aquest dissabte la seva feina al carrer

Els centres educatius de Calafell, de primària i secundària, i l’Ajuntament organitzen aquest dissabte, 24 de maig, la cinquena Jornada…

28 minuts fa

Troben al Prepirineu de Lleida un linx ibèric alliberat a Sevilla

Les càmeres de la Generalitat van detectar al març un linx ibèric en llibertat al Prepirineu de Lleida, segons ha…

44 minuts fa

Les universitats de Girona i Perpinyà creen l’Espai Català Transfronterer (ESTAC)

La Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Perpinyà Via Domita (UPVD) estrenyen lligams amb la creació de l’Espai…

51 minuts fa

Pablo Chiapella i el ‘Mandanga Style’ volen conquerir Eurovisió 2026

La ressaca d'Eurovisió 2025 encara s'està fent sentir a les xarxes socials, després del decebedor resultat de Melody i el…

58 minuts fa

Esta web utiliza cookies.