Després d’un any d’inactivitat, el Festiuet torna amb força a Salou, convertint-se en un dels esdeveniments més destacats de l’any en què el municipi ostentarà el títol de Capital de la Cultura Catalana 2025. Aquesta edició promet una programació carregada de música, cultura i experiències úniques, reforçant el paper de Salou com a punt de referència cultural al territori.
Un cartell de luxe
Durant la roda de premsa d’aquest matí, s’ha donat a conèixer el cartell complet del festival, que comptarà amb artistes de renom com Mushkaa, Els Catarres, Muchachito Bombo Infierno, Camela, Oques Grasses – amb un dels cinc concerts previstos a Salou – i Iseo & Dodosound. Aquesta selecció d’artistes destaca per la seva transversalitat, unificant generacions i estils musicals diversos.
L’esdeveniment tindrà lloc a la Zona d’Emprius, una ubicació privilegiada amb facilitats d’aparcament i espais pensats per oferir una experiència completa al públic assistent. Es preveu que unes 30.000 persones gaudeixin dels dos dies del festival, amb entrades ja disponibles a preus d’entre 30 i 55 euros. Fins ara, ja s’han venut unes 4.000 localitats.
Els codirectors del festival, Narcís Castellà i Maria Armengol, han expressat la seva satisfacció per la tornada del Festiuet. Castellà ha afirmat: “Poder fer renéixer un festival com el Festiuet després d’un any de pausa és un orgull. Aquesta edició, en un emplaçament tan emblemàtic com Salou i coincidint amb la seva Capitalitat Cultural, serà memorable”. Per la seva banda, Armengol ha subratllat que el cartell “reflecteix la voluntat d’arribar a diferents generacions i públics amb una oferta transversal i de qualitat”.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la importància del festival en un any tan significatiu per al municipi: “El Festiuet és una mostra de la nostra aposta per la cultura com a eix transformador i com a motor de cohesió social. Aquest esdeveniment ens permet projectar Salou com un espai de trobada, convivència i creativitat”. A més, ha assegurat que l’Ajuntament treballa perquè el festival es converteixi en un referent al sud de Catalunya, comparable a altres grans esdeveniments culturals del país.
La regidora de Cultura, Júlia Gómez, ha posat èmfasi en la dimensió d’aquest festival com a motor cultural: “El Festiuet és més que un festival; és un punt de trobada que celebra la diversitat i l’essència de la música catalana i internacional. Aquesta edició és un pas endavant en la consolidació de Salou com un referent cultural al territori”.
Més que música
El Festiuet 2025 no es limitarà només a la música. El festival oferirà activitats paral·leles dissenyades per enriquir l’experiència del públic, com espais gastronòmics amb productes locals, mercats d’artesania i tallers per a totes les edats.
Un altre punt clau serà l’èmfasi en la sostenibilitat i la promoció del patrimoni local, convertint el Festiuet en un exemple de com la cultura pot contribuir a respectar i preservar el Medi Ambient.
El programa detallat i les activitats complementàries estaran disponibles a la plana web del Festiuet i a les xarxes socials oficials del festival.
Aquest divendres, el Tinglado 1 del Moll de Costa ha acollit l’acte d’inauguració de l’exposició del 35è aniversari dels Gegants…
La proximitat entre la Setmana Santa i la diada de Sant Jordi han propiciat que la Setmana Medieval de Montblanc…
Aquest matí, al voltant de les deu, s'ha localitzat el cos sense vida d'un home al voltant del camp de…
La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, i l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, han signat avui el…
Fira Q se celebra els dies 26 i 27 d’abril, de 10 del matí a 9 del vespre, al pavelló…
El centre esportiu LAUEsport ha començat aquest divendres amb les reformes per millorar les condicions climàtiques de les instal·lacions. La…
Esta web utiliza cookies.