Torredembarra ha organitzat una nova edició de la Mostra «Ranxets, la cuina a Torredembarra». La cita gastronòmica tindrà lloc el pròxim 26 de març, a partir de les 12 h, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill). Hi prendran part set establiments de restauració del municipi, els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola, i dues bodegues de la Torre que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat. En total, es podran degustar nou tapes de diferents de Ranxets.
Els participants oferiran una degustació de diferents plats de Ranxets:
El programa d’activitats és el següent:
A partir de les 12 h:
Degustació de Ranxets. Tapa + beguda 3 € fins a exhaurir existències.
Venda anticipada de tiquets a l’Oficina de Turisme (pg. Rafael Campalans, 10): Dijous 23 de març i divendres 24 de març, de 9 a 14 h, i dissabte 25 de març, d’11 a 13.30 h.
Degustacions de vins i caves a càrrec de les bodegues Bon Vi i Cal Serafí. Amb tiquet propi. Preus a consultar a l’estand dels establiments el mateix dia de la mostra.
De 12.30 a 14 h:
Taller infantil de cuina: Pastís de crêp, a càrrec de Petit Xef.
Itinerant musical amb Apocadixie Jazz Band.
Organització: Regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.
El dia abans, 25 de març, de 12.30 a 13 h, el programa El Suplement de Catalunya Ràdio emetrà en directe des de Torredembarra la secció culinària l’Arca de Nogué, amb els Ranxets com a protagonistes. Accés lliure. Jardí de la Casona (pg. Rafael Campalans, 10).
Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.
És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.
La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.
L’Ajuntament de Reus dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere 2025 amb la presentació del…
La tercera edició del correfoc Cagafocs de la Colla de Diables Cagarrieres il·luminarà la nit del dissabte 24 de maig…
La comarca del Tarragonès ha rebut una injecció econòmica de més de 2,5M€ del Pla ImpulsDipta per dur a terme…
L’Ajuntament de Lleida presenta una Agenda Jove d’Estiu 2025 renovada i amb més propostes que mai per als adolescents i joves…
Andorra Telecom ha alertat d'un intent de 'phishing' a les xarxes suplantant la identitat de la companyia. Informen que han…
Vila-seca dona el tret de sortida a la 21a edició de la Fira de Música Emergent i Familiar (FiM). Aquest…
Esta web utiliza cookies.