La Biblioteca de Roda de Berà busca lectors pel Dia Mundial de la Poesia

El servei fa una crida per trobar persones que puguin llegir el poema escollit aquest any, “No em despulleu”, de Felícia Fuster, en diferents llengües

Un any més, la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca se suma a la celebració del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el 21 de març. La vetllada poètica va esdevenir tot un èxit els darrers anys, tot i que l’any passat, degut al confinament per la pandèmia de la Covid-19, l’acte es va haver de suspendre.

 

És per això que la regidoria de Cultura, per celebrar un acte del tot segur, en aquesta ocasió ha canviat la ubicació. L’esdeveniment serà el divendres 19 de març, a partir de les sis de la tarda, al teatre del Casino Municipal, per garantir la distància entre els participants i una correcta ventilació de l’espai. 

Per aquesta edició el poema escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, amb la col·laboració de les diferents entitats d’arreu del territori, ha estat “No em despulleu” de Felícia Fuster, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. El poema s’ha traduït a una vintena de llengües, entre les quals hi ha les oficials a Catalunya i algunes escollides d’entre les parlades en el país. 

Per aquest motiu, la Biblioteca busca veus voluntàries que vulguin i puguin llegir en diferents llengües, entre elles: alemany, anglès, àrab, francès, japonès, hindi, portuguès, romanès, ucraïnès, wòlof, amazic, búlgar, esperanto, gallec, italià, occità, quítxua, rus, urdú i xinès. 

A banda del poema esmentat, es llegiran altres obres escollides pels propis participants, motiu pel qual la regidoria de Cultura convida a totes aquelles persones que vulguin participar-hi, s’apuntin prèviament trucant al 977 80 99 42 o adreçant-se a la Biblioteca.