Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Sílvia Farrero, regidora de turisme de Creixell i presidenta del Consorci Turístic del Baix Gaià: “El turisme és el pilar fonamental de l’economia creixellenca”

Ha estat reelegida presidenta del Consorci Turístic del Baix Gaià. Continua la lluita per impulsar el Baix Gaià…
Sí, ja vaig sortir escollida l’any 2015 per un període de dos. I ara els membres del Consorci Turístic del Baix Gaià han volgut continuar dipositant la seva confiança en la meva persona per un altre període de dos anys fins al 2019. El nostre objectiu des del primer moment ha estat donar a conèixer arreu el nostre territori del Baix Gaià i posar en valor tot allò que ens defineix com un territori de petits municipis però amb característiques molt singulars que sobretot a l’estiu, rebem molts visitants i turistes.

Creu que seguir al capdavant del Consorci dóna estabilitat al projecte?
En aquests primers dos anys al capdavant del Consorci ha sigut més aviat una fase teòrica. M’explicaré. Hem estat programant i preparant totes les accions que crèiem que servirien per promocionar el Baix Gaià. Hem estat treballant de valent tots els municipis per poder disposar d’una agenda de projectes i poder-los portar realment a la pràctica. I això és el que vull fer, que en aquest segon mandat es puguin fer realitat tots els projectes i accions que ja hem anat tancant.

Podem dir que en els darrers anys s’ha fet més aviat una feina de planificació i de posada a punt. Podem dir que ara toca aplicar tota la feina feta?
Efectivament. Com us deia abans, hi ha coses molt complexes, que es necessita temps per programar i posar d’acord tots els ajuntaments, inclús amb altres administracions. A vegades per raó de pressupost hem estudiat projectes que no hem pogut ni tan sols començar a treballar-los. Per això després de tota la tasca de planificació ara comencen a sortir la llum les tasques que hem anat realitzant en tot aquest temps passat.

Fa uns mesos vam inaugurar aquest diari amb vostè on parlàvem del Consorci. En aquests mesos s’ha fet alguna passa important?
Doncs hem realitzat una nova pàgina web del Consorci Turístic del Baix Gaià. Esperem que sigui una eina molt útil per a tothom.

Quins són els projectes per aquest nou “mandat”?
Tirar endavant tot el que ja tenim programat. Ens agradaria que el Baix Gaià es pogués promocionar a les fires de turisme com un ens conjunt dins de la marca turística Costa Daurada. Som conscients que la promoció turística és una eina fonamental per donar a conèixer el nostre territori.

Parlem de Creixell. Acabades les vacances, pot fer alguna valoració de la campanya d’estiu?
La valoració que fem des de l’àrea de turisme de l’ajuntament de Creixell és del tot positiva. Hem incrementat en un 65% les visites i consultes rebudes a l’oficina de turisme de l’ajuntament. La major part dels nostres visitants han estat turistes francesos i alemanys, així com també turistes de proximitat (Barcelona i Lleida especialment) però també ha estat molt important el flux de visitants de la resta d’Espanya, especialment els de la zona de l’Aragó, Navarra i el País Basc.

A Creixell tenim cinc càmpings, apartaments turístics i un hotel amb una oferta turística de molta qualitat i un servei molt acurat i familiar i això es nota en les pernoctacions i estades durant l’estiu. Des de l’ajuntament ens reunim periòdicament amb els càmpings per recollir les seves inquietuds i així poder millorar l’oferta turística de Creixell dia a dia.

Quin perfil de turista és el que visita Creixell?
El perfil de turista de Creixell és evidentment el de turisme familiar. Famílies amb nens és el que predomina sobretot a les estades als càmpings, que esdevenen un marc ideal per aquest tipus de turisme.

L’impacte del turisme és positiu pel municipi?
Nosaltres pensem que el turisme és el pilar fonamental de l’economia creixellenca. Fins a finals dels anys 60 l’agricultura era la font de vida dels creixellencs. Però amb l’arribada del turisme l’agricultura es va convertir en testimonial. Com us deia tenim cinc càmpings, 13 urbanitzacions de segones residències, apartaments turístics i un hotel. A Creixell no hi ha polígons industrials i la majoria de la resta de negocis que hi ha són del sector serveis. Per tant el turisme és del tot positiu per al nostre municipi.

Des de la regidoria de Turisme, quins projectes s’estan duent a terme al municipi?
També estem a punt de tenir una nova pàgina web que ens posicionarà millor a la xarxa. L’any passat vam realitzar i editar un quadern d’activitats de la guia de turisme infantil. Enguany estem ampliant aquesta iniciativa per tal de poder editar i presentar la guia més complerta

Es farà alguna campanya per tal de promocionar el turisme fora de la temporada alta (l’estiu)?
Estem treballant en iniciatives de desestacionalitzar la temporada de la campanya turística amb activitats complementàries que giraran al voltant del Centre d’Interpretació Turística Cal Cabaler de Creixell.

Enguany, Creixell celebra el centenari del coronament de la cúpula del campanar. Heu notat un increment de visites turístiques per visitar l’obra de Jujol? Què més feu per celebrar el centenari?
Durant aquest any del Centenari del Campanar de Jujol de Creixell s’han anat fent diferents activitats coordinades per l’àrea de cultura. Nosaltres des de l’àrea de turisme hem donat suport a totes aquestes activitats i hem promocionat i posicionat l’atractiu del campanar de Jujol a la nostra oferta. Hi ha hagut molts visitants estrangers i també del país que coneixien l’obra de Gaudí però no massa a Jujol. Els hi hem explicat la relació col·laborativa de l’obra entre els dos arquitectes i s’han quedat molt interessats. A la plaça de Vorey de Creixell actualment s’estan fent les obres de col·locació de trencadís Jujolià als bancs i a la font d’aquesta plaça.

La Platja del Gorg ha rebut el premi de “platges verges” per Ecologistes en Acció. Què representa aquest reconeixement per al municipi?
Aquesta distinció representa la constatació que a Creixell al llarg dels anys s’han mantingut els antics allarons o aiguamolls del Gorg que ocupen bona part dels dos quilòmetres de franja litoral del nostre municipi. Tenim el Gorg que està declarat com a Espai d’Interès Natural protegit i que conserva les dunes amb flora i fauna autòctona. Una bona part de la platja només és accessible a peu. Això distingeix la nostra platja a la d’altres municipis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Calafell invertirà 100.000 euros per resoldre definitivament les deficiències de la piscina de Mas Romeu

Notícia següent

El jutjat aparta Girona SA de la gestió d’Agissa

Notícies relacionades