Silvia Farrero, presidenta del Consorci Turístic del Baix Gaià: “Des del Consorci sempre s’ha intentat que tots els municipis en surtin beneficiats”

Silvia Farrero, presidenta del Consorci Turístic del Baix Gaià

Quin objectiu té el Consorci Turístic del Baix Gaià?

Consolidar el Baix Gaià com a destinació turística de qualitat, òbviament és l’objectiu principal del Consorci. Les accions promocionals del Consorci els interessos dels municipis, de les institucions i dels agents socioeconòmics de la comarca.

Quins projectes s’han tirat endavant fins ara per promocionar el Baix Gaià?

Tot ha estat enfocat a promocionar la marca. El consorci edita guies, fulletons, plànols i mapes que recullen informació cultural, de lleure, turisme, gastronomia…i tot allò que pot ser interessant pels turistes.  

Aquests projectes estan tenint els resultats que esperaven?

Aquests dos últims anys hem preferit ser prudents i valorar si podíem millorar la gestió a l’hora de portar a terme alguna acció, i, això es tradueix en temps. Si hi sumem les relacions que s’han fet amb la Federació de Comerç i Turisme del Baix Gaià, podem dir que estem satisfets de fer les coses a poc a poc i amb bona lletra. Els diners per a fer les actuacions hi són i gràcies a fer les coses amb paciència, el nou president o la nova presidenta podrà aprofitar-ho per a fer-ho realitat.

Com és la relació entre els diferents municipis que formen el Consorci?

Evidentment la relació és de respecte, si no seria inviable mantenir l’essència del Consorci.

El turisme al territori es troba en bona situació?

No podem negar que Catalunya és una destinació mediterrània amb una gran diversitat de paisatges, platges excel·lents, una història mil·lenària… així com moltes altres riqueses. A la zona del Baix Gaià, hi ha una excel·lent qualitat de vida, nivell cultural i bon clima i, els turistes no ho deixen escapar; Per tot això podem dir que sí, que al Baix Gaià hi ha una bona situació de turisme.

Es busca promocionar el turisme fora de temporada alta?

La cultura és un signe d’identitat de Catalunya i al Baix Gaià ho tenim clar. Sempre que hi ha una activitat, s’ha de promocionar i, és fàcil rebre turistes en temporada alta. El què hem de prioritzar és fer aquestes activitats i la promoció de les mateixes fora de temporada alta.  

Els municipis de l’interior han sortit beneficiats de la creació del Consorci?

La meva opinió és que des del Consorci sempre s’ha intentat que tots els municipis en surtin beneficiats, tant els d’interior com els de costa perquè de fet, entre tots ens hem de complementar. Hi ha gent que pensa que els municipis de costa són els més beneficiats però pensem que hi ha molts municipis costaners i per tal de tenir turistes hem de buscar la diferencia. En canvi els petits municipis d’interior, tenen tots particularitats diferents i és el que hem d’aprofitar.

Fa uns mesos es va crear la Federació de Comerç i Turisme del Baix Gaià. Quina incidència té això en el Consorci?

Estem en procés de fer una fusió, la idea, penso que és la de combinar les sinergies tant de la Federació com del Consorci per tal que aquesta subcomarca tingui més reconeixement encara i que, per tant, amb el suport del sector privat sorgeixin més idees per treballar pels nostres municipis.

De cara al futur, quins plans i objectius té el Consorci?

Durant aquests últims anys el Consorci no ha realitzat noves accions per diferents motius però, té la capacitat econòmica per desenvolupar algunes de les accions que hem preparat, debatut, i decidit entre tots.

Aquest 2019 acaba el seu mandat com a presidenta després de 4 anys. Optarà novament a la reelecció o deixarà pas a què una altra persona ocupi la presidència?

El càrrec de president/a és per dos anys habitualment. Un cop passades les eleccions municipals, normalment, un municipi de costa/interior agafa el càrrec durant dos anys i un d’interior/costa fa el relleu els altres dos anys. Aquest cop va ser diferent i jo vaig continuar però, no sé com es farà a partir d’ara. Penso que l’experiència ha estat molt enriquidora però, hauria de presentar-se un candidat/a per tal de substituir-me.