Joan Morlà, alcalde del Catllar: “L’escola de música i el pavelló esportiu seran una realitat aquest mandat”

L'alcalde del Catllar, Joan Morlà, al seu despatx a l'Ajuntament. Foto: Julio Collado

Ha revalidat l’alcaldia pels pròxims 4 anys. Com encara aquest nou mandat?

Amb un ferm compromís de dedicar tots els esforços que estiguin al meu abast per tirar endavant els projectes que tenim començats i els que tenim en el programa per aquests quatre anys que tenim per endavant.

Han desbancat la llista més votada amb un acord entre 4 partits similar al que hi ha hagut els 2 últims anys. Amb tantes formacions al govern l’estabilitat està garantida?

Efectivament. Estem en un sistema en què aconsegueixen governar les formacions que són capaces d’entendre’s per formar govern. Això de la llista més votada s’utilitza quan interessa, ja que tenim exemples de tot tipus i de totes les formacions que han fet govern no sent la llista més votada.

L’estabilitat futura està per veure com tot el que és futur, no obstant tenim l’experiència d’aquesta darrera legislatura on també 4 formacions polítiques vam saber governar amb estabilitat.

Quins principis regiran aquest nou govern?

Voluntat de servei públic, voluntat de sumar la ciutadania en la responsabilitat de la presa de decisions importants del municipi, treball en equip, transparència i lleialtat entre les quatre formacions que formem el govern.

Quins reptes té El Catllar per aquests pròxims 4 anys?

La posada en funcionament de la nova escola de música/aulari de secundària, del pavelló esportiu, pressupostos participatius, reequilibri territorial i participació ciutadana.

Un dels grans problemes que té el municipi és que hi ha moltes urbanitzacions disperses. Com treballaran en el reequilibri territorial?

Jo no parlaria de problema, parlaríem de gestió complexa donada la dispersió geogràfica vers el nucli històric. Seguirem treballant i ajudant a les urbanitzacions a regularitzar la seva situació urbanística. També aproparem l’administració a les urbanitzacions més allunyades del nucli, amb una prova pilot que, en aquest cas, es començarà en un local municipal que hi ha a Manous III.

Un dels pilars bàsic del seu programa era el benestar social. Quines millores faran en aquest àmbit?

Donada aquesta dispersió geogràfica de les nostres urbanitzacions fa que algunes estiguin mancades de transport públic i altres serveis bàsics. Hem de detectar les persones més vulnerables i necessitades de serveis socials i actuar en la mesura que les competències municipals permetin. Potenciarem el programa, ja en funcionament,’Amb tu a prop’ i el banc d’ajuts tècnics.

El Catllar té una mancança pel que fa a certs equipaments com un poliesportiu o un nou institut. Seran una realitat en aquest mandat?

Efectivament seran una realitat, ja que l’escola de música municipal i l’aulari de secundària, un edifici compartit i cofinançat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, està en procés de licitació de les obres. Llavors serà una realitat una vegada finalitzades les obres. Pel que fa al pavelló, està en fase de licitar el projecte. Així doncs, les dues seran una realitat aquest mandat.

Quines altres iniciatives i projectes tenen pensat tirar endavant?

Un pla d’ordenació i gestió forestal, l’ús de biomassa per calefacció d’espais públics i portar el gas natural al nucli.

Per últim, quina importància tindrà per aquest govern la participació i implicació de la ciutadania?

Fonamental. Encara que sigui una obvietat, si coneixem les necessitats i inquietuds de les veïnes i veïns de primera mà, tenim poc marge d’error a l’hora d’engegar projectes.