Entrevista a Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà. Foto cedida.

Quina valoració fa d’aquests primers mesos de mandat?

Com no pot ser d’una l’altra manera, la nostra valoració és positiva. En tot inici de mandat  hi ha un període d’ajustos . En el nostre cas, que repetim, se suma l’experiència dels darrers 4 anys de govern. Si que és veritat que tenim dos nous regidors a l’equip de Govern i també a l’oposició hi ha nous partits, i a això cal afegir-hi que hem tingut l’estiu entre mig. Els primers mesos són els més complicats en quan has ‘d’ensenyar’ com funciona l’Ajuntament, perquè no té res a veure amb la gestió d’una empresa privada.

Quins són els projectes  indispensables  pel 2020?

En aquests moments, pràcticament a finals de desembre, diria que l’indispensable de cara l’any vinent és el pressupost municipal. Una vegada el tinguem en marxa, és l’eix que arrossega tota la resta. Estem centrats en l’elaboració d’un pressupost que ajudarà a seguir creixent, però sempre amb els peus a terra, tenint en compte els serveis i les inversions per afavorir a la ciutadania, així com la disminució de la pressió fiscal per als contribuents.

En l’àmbit local , que canviaria del 2019?

Doncs res. Personalment, de tot el que hi ha darrere, no canviaria res.  El bo ens ha ajudat a millorar,  i el dolent ens ajuda a millorar encara més. És així,  dels errors s’aprèn més que dels encerts.

Què és el que més li agrada  del  Nadal ?

Doncs aquí m’ho porto l’àmbit personal.  M’agrada molt veure  el quadrant que fem a casa dels meus pares, on cada any s’hi va incorporant algú.  Sort , tenim molta sort, de poder seure a taula 22 o 23 persones. Des dels meus pares -els més grans-, passant pels meus fills i nebots, i arribant als fills dels meus nebots. Veure’ls tots junts, asseguts a taula, és el que més m’agrada. Algun dia no serà així, és  llei de vida, però de moment seguirem gaudint tot el temps que puguem.

Quin regal li faria  al seu municipi??

No en faria un per al municipi. El municipi el formen milers de persones, jo no regalaria a cadascú el que desitja, però sí allò que necessita, que algunes vegades és diferent. Crec que en aquesta vida el que has d’intentar aconseguir és el que necessites. Que a més a més és allò  que vols, perfecte.  Però sempre allò que necessites. Aleshores faria 6.500 regals diferents.