Entrevista a Jordi Llopart, alcalde de Creixell

Jordi Llopart, alcalde de Creixell. Foto cedida.

Quina valoració fa d’aquests primers mesos de mandat?

La valoració que faig d’aquests primers mesos d’aquesta nova legislatura és sense cap mena de dubte una valoració positiva. Ens hem integrat amb altres grups polítics a l’equip de govern municipal. Entre tots hi ha molt bona predisposició per treballar plegats pel nostre municipi i tirar endavant nous projectes.   

Haver integrat nous regidors a l’equip de govern ens permet poder treballar amb més tranquilitat que en l’anterior legislatura.

Quins són els projectes indispensables pel 2020?

Per aquest nou any 2020 estem disposats a tirar endavant les obres per les quals ja tenim les subvencions aprovades. Són obres de millora i arranjament de carrers, zones verdes, places….. Una de les obres que ja tenim adjudicades i a punt d’esser executada és la de la remodelació de la plaça Major, un punt neuràlgic al bell mig del nucli històric de Creixell. Aquesta obra pretén bàsicament reordenar els espais i salvar els múltiples desnivells que hi ha en aquesta plaça.

També tenim previst que a primers d’any es pugui aprovar el Pressupost municipal pel 2020.  A la vegada estem pendents de que molt aviat acabin les obres de construcció d’una nova superfície comercial que l’empresa  LIDL està fent a Creixell, la qual cosa suposarà nous llocs de treball pel municipi i un impuls comercial a la zona.

També ja ens hem posat a treballar en fer una Auditoría económica de situació i projecció per aquests 4 anys de legislatura.      

En l’àmbit local, què canviaria del 2019?

Més que canviar el que faria seria que tothom fós conscient de l’incivisme que malauradament patim al nostre municipi. El tema dels residus i el reciclatge ens preocupa molt. Necessitem urgentment conscienciar a tothom que entre tots hem de reciclar el millor possible i no fer abocaments incontrolats d’andrómines o voluminosos a qualsevol lloc del terme municipal. Sovint hem de retirar residus que han estat abocats al nostre entorn natural. M’agradaria que tots els creixellencs i creixellenques fóssin conscients que el civisme és cosa de tots i entre tots hem de tenir cura i preservar el nostre medi ambient.

Què és el que més li agrada del Nadal?

El que sempre m’ha agradat més del Nadal és l’ambient familiar i la bona harmonia entre tots els veïns i veïnes del municipi. És un temps de retrobament familiar en que la majoria de persones son en general més amables i sobretot per que la canallla ho viuen amb molta alegria i il-lusió.

Quin regal li faria al seu municipi?

El regal que m’agradaria molt poder fer al municipi de Creixell i a tots els creixellencs i creixellenques seria poder retornar i tancar definitivament el deute de 7,5 Milions d’Euros que vaig heretar a les arques municipals l’any 2011 procedent de l’anterior govern municipal del PP. D’aquesta manera podriem invertir més per millorar el nostre municipi.