Eduard Rovira, alcalde electe de Torredembarra: “Molta gent ens ha premiat per la feina que hem fet”

Eduard Rovira ha guanyat les eleccions del 26-M amb majoria absoluta. Foto: Julio Collado

Imagino que teníeu al cap guanyar les eleccions, però us imaginàveu fer-ho amb majoria absoluta? 

No. Les circumstàncies han donat aquest resultat. Una de les que ha afavorit això ha estat l’alta participació, que ha fet que els partits més petits no arribessin al 5% dels vots i, per tant, els regidors residuals no pugessin més amunt. L’altra circumstància és que hem tingut quasi 2.500 vots i això vol dir que molta gent ha confiat en la feina que hem fet i ens ha premiat. Estem satisfets per això. 

A què creieu que es deu tant de suport a les urnes? 

Perquè hem fet un mandat sencer, hem tornat la serenitat al govern de Torredembarra i hem fet la feina que s’havia de fer. Ha estat una feina moltes vegades rutinària, però no hem fet volar coloms i hem estat molt coherents.

Quina ha estat la clau per tornar l’estabilitat al govern de Torredembarra després de dues dècades? 

Sobretot treballar per Torredembarra i no pensar en un mateix ni en interessos personals, sinó pensar en allò que necessitava Torredembarra i que era urgent i prioritari.

En aquestes eleccions, l’alta participació ha fet que, a diferència de les anteriors legislatures, el plenari hagi quedat poc fragmentat. Això és bo o dolent? 

Això depèn de qui s’ho miri. El fet que hi hagi menys grups municipals farà que tot el treball sigui més còmode a l’hora de debatre i posar en discussió qualsevol tema. Els partits que quedin a l’oposició tindran més capacitat d’intercanviar opinions. En canvi, quan hi ha molta fragmentació, es posen d’acord amb els partits del govern i després si has d’introduir massa variables amb la resta, la cosa es torna més complicada. D’aquesta manera la cosa se simplifica. D’altra banda, alguns opinen que els vots marginals no tenen representativitat a l’Ajuntament, però això és la filosofia de la llei D’Hondt i és un tema en què ara no entrarem.

Tot i que podeu governar en solitari gràcies a la majoria, és possible un pacte amb el PSC? 

Estem valorant totes les possibilitats. De moment encara no hem pres la decisió final i, per tant, tot és possible. Treballar amb el PSC té uns avantatges, però tenint la majoria també es pot plantejar el govern d’una altra manera. Encara no ho hem acabat de decidir.

Quins són els reptes que té el govern de Torredembarra per aquest nou mandat? 

D’entrada seguir treballant amb un esperit similar de fer allò que interessa per Torredembarra. Com a grans projectes, ara que la situació financera permet altres maniobres de finançament, podrem iniciar aquests projectes de final de mandat que ens havien quedat pendents com el cobriment de la piscina, l’arranjament de l’antic escorxador o algun altre projecte més. Però, en general, el que hem de fer és seguir tocant de peus a terra, controlant la despesa i el finançament perquè no marxi l’endeutament i treballar amb interès de Torredembarra i no de lluïments personals.

Què serà el primer que faran?

El primer que farem és decidir si pactem amb algun partit o no. Ara mateix estem treballant igual que si no s’hagués acabat res i estem continuant amb les feines que teníem engegades. Ja ho anirem veient, però sobretot prendrem decisions en el més prioritari segons les necessitats.

Més enllà de Torredembarra, en el cas que ERC ocupi la presidència de la Diputació, el nom d’Eduard Rovira figura a les travesses. Hi ha alguna cosa certa? 

Això és una publicació que va sortir molt al començament i no tinc cap coneixement de com va. D’entrada he de ser diputat provincial i tampoc està garantit perquè això no és automàtic. Si ho soc, podré aspirar a ser president, però això depèn, primer, de si governa ERC i, segon, de si ERC vol que jo sigui el president. També hi ha altres elements que poden influir com la feina que quedi aquí a Torredembarra i com s’organitzi tot. La veritat és que no ho sé i ni m’ho he plantejat perquè no s’han produït els fets que s’haurien de produir. Ja veurem que passarà. Jo crec més aviat que és una notícia d’aquelles per provocar, fer comentaris o per accelerar pactes a escala de Diputació. A vegades s’utilitzen aquests rumors com una estratègia política.