Antonio López, regidor del PSC a l’Ajuntament del Catllar: “La nostra oposició és constructiva. Treballem pel bé del municipi”

Un any després de la moció de censura que el va fer abandonar l’alcaldia, com se sent?
A ningú li agrada que li facin una moció de censura, i més quan no hi ha hagut motius reals. Nosaltres portàvem un any governant i no vam tenir temps per equivocar-nos i fer les coses malament com per fer-nos una moció de censura. Vam intentar per tots els mitjans pactar amb els diferents grups municipals, sobretot amb CiU i ERC.

Com ha estat aquest darrer any després de la moció de censura?
Ha estat molt caòtic. Actualment hi ha quatre grups polítics totalment diferents a l’equip de govern, i l’únic nexe que els ha unit ha estat fer-nos fora de l’alcaldia. Un exemple d’aquest caos es pot veure en els pressupostos. L’actual equip de govern porta al capdavant del Consistori des de juny de l’any passat i els pressupostos s’han aprovat aquest mes de maig. S’ha tingut molt de temps, i més quan han partit d’una base que nosaltres havíem presentat al 2016, i que ells mateixos van votar en contra-. És un pressupost que podríem dir que està calcat al 80% del que vam fer-. Si els haguessin aprofitat abans, al novembre/desembre ja haguéssim tingut els pressupostos aprovats.

Ha arribat a entendre el canvi d’opinió de la regidora convergent que va fer decantar la balança?
No. No es pot entendre. A l’anterior legislatura vam donar l’alcaldia a CiU amb els nostres dos vots. El Partit Socialista ha estat fidel als acords. A més, quan vam entrar a governar vam oferir als dos regidors de CiU entrar a l’equip de govern i van dir que no perquè entenien que el resultat de les eleccions els enviava a l’oposició. Per tant, no és coherent que mesos després es presenti una moció de censura. L’únic que s’entén és que hi ha motius personals al darrera i que esperem que en algun moment expliquin. Creiem que hi ha forces vives del poble que no van veure bé que el Partit Socialista governés al poble després de més de 30 anys governant Convergència i Unió.

Des de l’oposició, creu que l’actual govern compta amb la confiança que a vostè li va costar l’alcaldia?
Falta de confiança no és veritat. Estàvem en minoria i es consultava pràcticament tot el que fèiem, ja que als plenaris necessitàvem els seus vots per titat les coses endavant. Per exemple, quan vam presentar els pressupostos vam parlar amb tots els grups per recollir propostes. Vam esperar més d’un mes i ningú ens va dir res. Tot en el que es van basar son mentides i falsedats que, com no pot ser d’altra manera, han acabat afectant a la ciutadania.

Com a oposició, quina valoració fa del govern de Joan Díaz?
Es pot resumir amb una paraula: desgovern. Cada regidor porta la seva area de manera totalment hermètica, com si fóssin regnes de Taifas. A banda tenim un alcalde que no exerceix d’alcalde, que no està pel municipi. És molt difícil reunir-se amb ell. Hi ha gent, president d’associacions i d’algunes urbanitzacions, que encara no el coneixen.

Com és la vostra oposició?
Fem una oposició responsable, és a dir no destructiva, com la que vam tenir nosaltres.
Fem una oposició dura però constructiva, sempre en benefici del municipi, independentment de la ideologia. El que volem és treballar pel bé municipi.

Vostè creu que va cometre algun error durant el seu mandat?
Sí, confiar en les persones. Vaig confiar en persones que ara estan a l’actual equip de govern i que m’han decebut, tan professional com personalment parlant. Jo mai he primat la política, per a mi tothom és igual. He estat l’alcalde que més visites ha fet. He rebut a tothom que ha volgut i he ajudat a tothom que he pogut. Ara puc dir que he confiat en persones que m’han fet sentir traït. Segurament podríem haver fet les coses d’una altra manera, però el que governa i pren decisions s’equivoca. El que no pren decisions… està clar que no es pot equivocar.

Com veu actualment el municipi?
Molt deixat. Les urbanitzacions estan molt deixades, el nucli del poble també. Molta gent del municipi ens fa arribar queixes que intentem fer arribar a l’Ajuntament. Dona la sensació que es fan coses arrel de que nosaltres anem “denunciant-les”.