Unes 300 persones es manifesten al Catllar contra les okupacions il·legals

Els manifestants han descobert una plantació de marihuana en un dels habitatges després que els okupes marxessin corrents

Manifestació contra les okupacions il·legals al Catllar. CEDIDA

Unes 300 persones de les diferents urbanitzacions del Catllar han participat aquest diumenge al matí en la manifestació contra l’onada d’okupacions que viuen al municipi en els darrers mesos. La concentració ha començat davant del cementiri municipal i s’ha traslladat fins a una casa okupada aquesta mateixa setmana

L’immoble, propietat d’una dona de 75 anys, va ser okupat aquest dilluns quan estava a punta de ser venut. De fet, el futur propietari ja havia firmat el contracte d’arres i havia començat a traslladar les seves coses. Després de denunciar-ho, es va fixar un judici ràpid per aquest dimecres, però davant la impossibilitat de contactar amb els okupes el jutge va decidir ajornar-lo al 20 de gener.

No obstant això, quan els manifestants han arribat al xalet s’han trobat que no hi havia ningú i totes les portes estaven obertes. Els okupes havien marxat davant la pressió social i la propietària ha pogut tornar a entrar sense problemes. Una patrulla dels Mossos que ha acompanyat als manifestants durant tota l’estona ha avisat que els okupes podien entrar a recollir les seves coses si tornaven, però sembla que ja s’ho havien endut tot en marxar.

Seguidament, la manifestació s’ha dirigit a una altra casa okupada al carrer del costat, en la qual també s’han trobat les portes obertes i que no hi havia ningú. A diferència de l’altre, però, en aquest cas els okupes sembla que han marxat de pressa i corrents, ja que han deixat les llums obertes i una televisió i una consola enceses.

Quan els manifestants han entrat a l’habitatge, han descobert una plantació de marihuana a l’interior i objectes robats a alguns dels veïns en les últimes setmanes. A més, també hi havia una gossa amb 6 o 7 cadells. El fet s’ha comunicat a la patrulla dels Mossos, que s’ha quedat fent les investigacions pertinents.

Els manifestants també han mostrat la seva molèstia amb l’equip de govern de l’Ajuntament del Catllar, al que s’havia informat de la convocatòria i, tot i això, no hi ha enviat cap representant. Els veïns lamenten que, encara que no poguessin fer res, podrien haver estat al costat dels veïns mostrant-los el seu suport, com si han fet els grups municipals del PSC i Mo1-te.