La Violeta acollirà l’exposició ‘Silvio por los Barrios’ en el marc del Barnasants

S’inaugurarà tres quarts d’hora abans del segon concert i darrer a Altafulla amb l’actuació de Rusó Sala i Sakapatú, que hi presentaran el seu darrer disc

El Casal La Violeta acollirà a partir d’aquest diumenge 8 d’abril l’exposició “Silvio por los Barrios”, del fotògraf cubà Iván Soca, en el marc del festival de cançó d’autor Barnasants. La mostra s’inaugurà diumenge, a les 18:15h, tres quarts d’hora abans del concert de Rusó Sala i Sakapatú, i anirà a càrrec del comissari de l’exposició, el fotògraf Juan Miguel Morales; el director del Barnasants, Pere Camps, i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. A partir de diumenge, es podrà visitar totes les tardes de la setmana fins al 29 d’abril, de 17 a 20h.

L’exposició és una mostra i un testimoni fotogràfic de la important gira que el músic cubà Silvio Rodríguez Domínguez va fer per diferents barris de la illa caribenya. Silvio Rodríguez (San Antonio de los Baños, Cuba, 29 de novembre de 1946) és un músic cubà, i un dels líders del moviment de la “nueva trova” cubana.

És conegut per les seves lletres altament eloqüents i simbòliques. Moltes de les seves cançons han esdevingut clàssics de la música llatino-americana, com Ojalá, Playa Girón, Unicornio i La maza. L’ambigüitat d’algunes de les seves cançons de crítica social ha aixecat les sospites del govern cubà i dels grups d’exiliats cubans als Estats Units en diverses ocasions.

En torn seu s’ha integrat una mena d’internacional de la cancó latinoamericana de text, en la que participen compositors i cantants de tot el continent, com Chico Buarque, de Brasil, Daniel Viglietti, d’Uruguai, Fito Páez, de l’Argentina o Jeanette Macari, de Mèxic.

D’altra banda, i tres quarts d’hora després de la inauguració de la mostra, la Violeta serà l’escenari del segon i darrer concert del Barnasants a Altafulla amb l’actuació de Rusó Sala i Sakapatú, que hi presentaran el seu darrer disc. Es tracta d’un treball on canten a Víctor Jara i Violeta Parra de la mà de la dolça veu de l’empordanesa Rusó Sala i les harmonies renovades de Sakapatú, amb aires mediterranis i sud-americans. Les entrades es poden adquirir a un preu de 7 € a taquilla, i de 5 € en venda anticipada a través de barnasantstickets.cat.