Tot a punt per encetar els dies de més disbauxa a Altafulla

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Àlex Cañas, ja ho té tot a punt per encetar la setmana de més disbauxa al municipi amb l’arribada aquest Dijous Gras de Sa Majestat Carnestoltes. Precisament la rua del Rei Carnestoltes marca una de les novetats d’enguany del Carnaval a Altafulla “amb la voluntat de fer-la més visible i donar-li més rellevància”.

En aquest sentit, Sa Majestat arribarà amb carrossa “ben guarnida” i acompanyat de les concubines, que compartiran el protagonisme d’una rua “més lluïda i divertida”, ha assenyalat el regidor de Festes. El recorregut, amenitzat per la xaranga Buskant el To, s’iniciarà a les 20.15 hores del vespre al carrer de l’Hostal, i anirà fins a la plaça del Pou, on el Rei Carnestoltes farà el pregó que donarà el tret de sortida a una setmana de gresca i xerinola al municipi. L’acte acabarà amb música i la tradicional degustació de truita i beguda per 1,5 €. Totes les persones que hi assisteixin disfressades, podran menjar-ne de manera gratuïta.

Però les novetats no s’acaben aquí. Un dels altres canvis d’aquest 2020 és la modificació del recorregut de les rues, tant la del dissabte com la del diumenge en què hi participaran un total de cinc carrosses, després que la històrica comparsa “Jet Set” s’hagi donat de baixa “per motius personals”.

Dissabte, la rua s’iniciarà a les 21.00 hores, amb sortida i arribada al carrer de la Bassa. Un canvi que ve motivat pel trasllat del Ball de Carnaval a l’envelat del parc del Comunidor, que és una altra de les novetats d’enguany. L’encarregat d’amenitzar la nit serà el grup de versions Dalton Bang, a qui posteriorment agafarà el relleu Xart Deejay.

Diumenge, la rua s’iniciarà a les 17.00 hores, també al carrer de la Bassa, i finalitzarà a la plaça del Pou, on tindrà lloc la Guerra de Confeti i una Festa Fluor amb música, llums, i pinta-cares.

Les festes de Carnaval posaran el punt i final el Dimecres de Cendra. Els Diables grans i petits tornaran a ser els encarregats d’acomiadar Sa Majestat Carnestoltes, acompanyats de la comitiva fúnebre, que sortirà a les 20.15 hores del carrer de l’Hostal. La crema tindrà lloc al pati de les antigues escoles Teresa Manero, amb degustació d’arengada i beguda per 1,5 €.