Torredembarra reclama una igualtat real entre homes i dones

El consitori torrenc decreta serveis mínims de cara a la vaga feminista d'aquest dijous

La reivindicació d’una igualtat real entre homes i dones en tots els àmbits de la societat ha centrat l’acte institucional que l’Ajuntament de Torredembarra ha celebrat aquest dimecres al migdia per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Un centenar de persones, bona part d’elles treballadors i treballadores de l’Ajuntament, s’han donat cita al Pati del Castell en l’acte més solemne de les activitats que es fan aquest dimecres amb motiu del 8-M.

Les injustícies en l’àmbit laboral han centrat bona part dels discursos i els manifestos que s’han llegit. D’una banda, s’ha remarcat la necessitat d’acabar amb la bretxa salarial que afecta moltes dones i d’equiparar els salaris amb els homes. De fet, s’han mencionat dades d’Eurostat que diuen que una dona cobra de mitjana un 14,9% menys que un home.

També s’ha criticat el paper de les administracions pels pocs passos que estan fent en favor de la igualtat de gènere i que homes i dones disposin de les mateixes condicions laborals. Per exemple, el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra, Lluís Suñé, ha destacat que els governs, independentment d’on siguin, “ho tindrien molt fàcil per acabar amb la bretxa salarial. Només cal sancionar aquelles empreses que no paguin el mateix a homes i dones”.

Per la seva banda, l’alcalde Eduard Rovira ha reivindicat el dret de fer vaga aquest dijous per reclamar la igualtat entre homes i dones. A banda, durant l’acte s’han llegit els manifestos del sindicat UGT, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Institut Català de la Dona.

Serveis mínims

Els actes del Dia Internacional de les Dones s’han avançat un dia a Torredembarra per no coincidir amb la vaga feminista convocada per aquest dijous. De fet, l’Ajuntament ha decretat serveis mínims.

Aquests serveis garantiran l’obertura de l’edifici de l’Ajuntament, al Pati del Castell, i el funcionament del registre general d’entrada, les tasques del secretari i la interventora municipals. També hi haurà personal de guàrdia de la Brigada de Via Pública i Manteniment i a les escoles bressol.

D’altra banda, des de la CUP de Torredembarra s’ha fet una convocatòria per concentrar-se a la plaça de la Vila el mateix dijous a les 12 del migdia per donar suport a la vaga feminista.