Roda de Berà se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Fins el 23 de setembre se celebrarà arreu de Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema “Combina i mou-te” per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables

L’Ajuntament de Roda de Berà s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat i ho fa, com ja és tradició, amb una caminada saludable pel terme municipal i la reeixida pedalada popular, enguany en la seva setena edició.

Dissabte, 22 de setembre, Dia Mundial sense cotxe, tindrà lloc la caminada saludable. A partir de les 9 del matí totes les persones que hi vulguin participar, sense que sigui necessari inscriure’s prèviament, es trobaran a la plaça de la Sardana per dur a terme una caminada d’aproximadament quatre hores, amb aturades. La distància a recórrer serà de 8,5 quilòmetres, seguint la ruta número 4 de les rutes verdes rodenques, la que arriba fins el Pi Solitari. Es recomana portar esmorzar, aigua i calçat adequat de muntanya.

La pedalada popular arribarà diumenge, una cita que ha tingut una gran acceptació a les passades edicions i ha comptat amb la participació de fins a dos-cents ciclistes.

La concentració serà davant de l’Ajuntament a partir de les 9.30 hores. El recorregut, de 12 quilòmetres, és un itinerari senzill adreçat als infants majors de set anys i als seus pares i mares.

Els participants s’han d’inscriure abans del dissabte 22 a les 23:59h a l’enllaç que hi ha disponible al web de l’Ajuntament (http://web.rodadebera.cat/agenda/activitats-permanents/1693-setmana-de-la-mobilitat) Serà obligatori l’ús del casc.

“Combina i mou-te”

Els objectius principals de la Setmana Europea de la Mobilitat són sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat; i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat.