Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Regidoria de Sostenibilitat fa balanç de l’ús de Cal Bofill com a centre d’Activitats Mediambientals durant el 2017

Avatar photo

Durant l’any passat un total de 3.452 persones van entrar a l'edifici a la recerca d'informació

La Regidoria de Sostenibilitat ha fet balanç de l’ús de Cal Bofill com a centre d’Activitats Mediambientals durant aquest 2017 i ha elaborat una memòria al respecte que properament es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

Com a conseqüència del desenvolupament del programa d’educació ambiental l’edifici està obert al públic pràcticament tots els dies de l’any, de dilluns a divendres de 10 a 14 h, gràcies a la col·laboració dels grups ecologistes GEPEC-EdC i GETE-EeAC, que mantenen personal fix per atendre al públic i donar explicacions de les exposicions que cada mes s’hi programen. Els dissabtes, diumenges i festius l’obertura depèn de la disponibilitat de voluntariat de tots dos grups ecologistes, encara que pràcticament està obert sempre.

Durant l’any passat un total de 3.452 persones van entrar a l’edifici de Cal Bofill a la recerca d’informació, per visitar les exposicions, dur a terme les visites guiades que organitza GEPEC-EdC i participar en les activitats del programa d’educació ambiental desenvolupades amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat. De fet, es calcula una mitjana de gairebé 200 persones cada mes, amb un màxim de 499 al mes d’agost, coincidint amb la temporada de bany i vacances estivals. Cal destacar que s’han realitzat activitats dins de l’edifici un total de 141 dies ja que també està designat com a Centre Blau per part de l’entitat ADEAC. Les exposicions han estatobertes al públic un total de 334 dies.

Per aquest any 2018 es pretén implementar el guió dinàmic elaborat pel GEPEC-EdC, recopilant informació, records i anècdotes dels veïns del Barri Marítim, que ha de servir per fer visites autoguiades que permetin conèixer la història i ús actual de l’edifici.

També es preveu posar en marxa una oficina d’informació mediambiental amb informació sobre l’espai natural dels Muntanyans, formes d’estalviar aigua i energia, com seleccionar les diferents fraccions de residus així com propostes per prevenir la seva generació i estratègies per prevenir les situacions de pobresa energètica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El president d’Aragó des de Sixena: “La qüestió catalana és el problema més greu que té Espanya”

Notícia següent

El Josep, el primer lleidatà de l’any, segueix la tradició familiar de dir-se igual que el pare i l’avi

Notícies relacionades