Les obres del gimnàs de l’Escola La Portalada d’Altafulla es començaran a fer el juny de l’any vinent

El pressupost final serà de 18.066,86 €

El despatx Esparó Arquitecte serà l’encarregat de redactar el projecte bàsic del gimnàs municipal que estrenarà l’Escola La Portalada després que s’hagi signat el contracte amb l’Ajuntament d’Altafulla. De les cinc propostes que s’havien presentat al concurs públic, aquesta ha estat la que ha sumat més punts amb un pressupost total de 18.066,86 €, amb IVA inclòs. El termini d’execució és de quatre mesos, comptats des d’ahir quan es va formalitzar el contracte dels serveis.

El gimnàs proposat fa front de façana a les pistes actuals del centre, augmenta la flexibilitat de l’espai i incrementa la connectivitat entre ambdós elements. Es manté la idea de porxo central com a element vertebrador entre l’escola i l’ampliació projectada. La nova ubicació del gimnàs també conserva el flux de circulació proposats a l’avantprojecte que connecten l’escola amb les pistes de la zona oest, a través del porxo central.

Finalment es crea una zona de grades, adaptant-se al desnivell existent. S’allibera la franja d’espai verd a sud, tant per possibles futurs creixements com per mantenir la connexió dels patis est i oest situats al sud de la parcel·la. També permet crear un futur accés secundari per al gimnàs i les zones de pistes, que permetria l’ús dels equipaments de manera independent fora de l’horari lectiu de l’escola.

La superfície total construïda serà de 407,53 m2; i la superfície útil serà de 366,42 m2. A banda de la sala per al gimnàs, l’equipament també disposarà d’un escenari, dos magatzems, vestíbul, vestidor i bany per als monitors, vestidors i banys per als homes i les dones, dutxes, i un bany adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. La previsió és que les obres s’executin a finals del mes de juny de l’any vinent.