L’Ajuntament d’Altafulla recepciona les obres de la nova Biblioteca i Arxiu Municipals

La inversió ha estat de 229.900 euros, i està previst que s’obri al públic a principis del mes d’octubre

L’Ajuntament d’Altafulla ha recepcionat les obres de la nova Biblioteca i Arxiu Municipals, ubicats al carrer Cabana de la urbanització Hort de Pau. L’acte de recepció ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; l’arquitecte encarregat del projecte, Xavier Mercadé; el director d’obra de l’empresa Edificacions i Reparacions Tarraco, Jose Enrique Romeu, i de l’arquitecte municipal, Lluc Sumoy, entre d’altres tècnics de l’empresa encarregada dels treballs.

L’obra es va iniciar a principis de març amb un període previst d’execució de tres mesos, encara que finalment les obres s’han allargat uns set mesos arran d’un problema de filtració d’aigua que, com ha explicat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, “s’han pogut solucionar i arreglar gràcies a la col·laboració estreta amb l’Agència Catalana de l’Habitatge”, ja que les filtracions provenien dels pisos de protecció oficial que s’ubiquen en el mateix edifici.

El nou equipament, amb una superfície total de 387,67 m2, integra diferents espais ben diferenciats. Quant a la Biblioteca, de de 196,19 m2, compta amb una sala polivalent, zona infantil, audiovisuals, espai de consulta, dipòsit legal, vestíbul i magatzem. Pel que fa a l’Arxiu, compta amb una superfície total de 153,07 m2 distribuïts en traster, magatzem, arxiu i zona d’administració. Els banys es comparteixen entre les dues seus, i estan totalment adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda.

Fèlix Alonso ha remarcat que “s’ha guanyat en espai i en centralitat. Hem donat vida en un espai més del municipi, al costat d’una escola bressol, un parc de salut per a la gent gran, un parc infantil, d’habitatges socials, de l’estació de trens i del barri marítim”.

L’alcalde d’Altafulla també ha posat èmfasi a l’arranjament de l’entorn que s’ha enjardinat i que restava “descuidat”, al mateix temps, que ha obert la porta a una futura ampliació per aconseguir els 750 m2 necessaris que fixa la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. La inversió ha estat de 229.900 euros (IVA inclòs), i està previst que s’obre al públic a principis del mes d’octubre.