La Sala Lluís d’Icart acull l’exposició pictòrica de Montse Gonzàlez Papiol

La Sala Lluís d’Icart acollirà, a partir d’aquest dimarts 16 d’octubre i fins al dia 29 d’aquest mes, una exposició pictòrica de l’artista calafellenca Montse Gonzàlez Papiol.
Montse Gonzàlez es defineix com una artista experimentadora plàstica i visual. Llicenciada en Belles Arts, al llarg de la seva trajectòria ha experimentat amb múltiples facetes, des de la pintura a la il·lustració passant pel disseny gràfic, si bé el seu punt fort, i al qual porta més de vint anys dedicant-se, és la docència de l’art del dibuix a alumnes de secundària, una professió que ella considera tota una vocació.

Els inicis de l’artista van estar fortament influenciats per la pintura gestual i simbolista, una visió que marca la seva primera exposició individual l’any 1994, i si bé la perspectiva ha anat canviant al llarg dels anys, Gonzàlez mai s’ha aturat en la pròpia recerca plàstica. A la darrera dècada, s’observa en els seus quadres un viratge cap a la representació arquitectònica, influenciada per la geometria descriptiva i amb una notòria actitud crítica que l’acompanya en aquesta visió especial del paisatge que l’envolta i que l’artista qualifica de compartimentat i degradat, el Baix Penedès. L’artista afirma, precisament, tenir un vincle emocional amb el substrat paisatgístic i patrimonial del seu entorn. Tot aquest conjunt de motivacions i emocions configuren el seu especial imaginari.