La Creu Roja realitza un simulacre a la platja Llarga de Roda de Berà

L’activitat ha estat seguida amb expectació pels nombrosos banyistes que es trobaven a la platja en aquell moment

Aquest migdia, l’equip de Creu Roja a Roda de Berà ha mostrat la seva professionalitat i validesa davant diferents situacions al límit. La platja Llarga ha estat l’escenari per realitzar el simulacre anual de salvament marítim.

L’activitat ha estat seguida amb expectació pels nombrosos banyistes que es trobaven a la platja en aquell moment, i als efectius de Creu Roja els hi serveix per posar en pràctica tots els coneixements adquirits, actuant a la mínima senyal d’alerta amb celeritat i de forma eficient.

El simulacre d’enguany ha consistit en salvar quatre víctimes, totes elles es trobaven dins de l’aigua. La primera, una persona que s’estava ofegant, en el segon cas també s’estava ofegant però els efectius han actuat amb una embarcació, la tercera persona, també rescatada amb una embarcació, es trobava inconscient, i, l’últim simulacre ha estat salvar una persona que havia patit un accident dins de l’aigua.

Tal com ha explicat el coordinador de Creu Roja a les platges de Roda, Aitor Anguita, l’objectiu del simulacre és conscienciar i mostrar als usuaris de les platges sobre la metodologia en salvament i en la prevenció. Actualment, hi ha onze persones operatives cada dia a les platges rodenques, i es disposa sempre de tècnics d’emergències sanitàries en cas d’haver de realitzar primers auxilis més avançats.

Durant la prova hi ha estat presents l’alcalde, Pere Virgili, el regidor Manel González, acompanyats d’Aitor Anguita, de Creu Roja, d’Assumpció Soler, presidenta de l’Assemblea Comarcal Creu Roja Baix Penedès, i per Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local.