El FIM d’Altafulla arriba a la meitat aquest dimarts amb un concert de bandes sonores

L’organització anuncia que tant en aquest recital com en els propers, tot i que les entrades per Internet s’exhaureixin, se’n posaran a la venda pel mateix preu una hora abans a taquilla

Carles & Sofia piano duo

El 32è Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla arriba a la seva meitat aquest dimarts 13 d’agost, i ho fa amb un dels concerts més especials, diferent i desitjat pel públic: Música de Pel·lícules. D’aquesta manera, doncs, les bandes sonores més conegudes de la història del cinema ressonaran a partir de les 22h. a la plaça de l’Església i amb un pati de butaques que s’espera ple de gom a gom.

Els protagonistes del quart concert del FIM d’Altafulla són els artistes Carles Lama i Sofia Cabruja, el duet català amb més projecció internacional i una capacitat innata de commoure al públic. La seva carrera internacional, des del 1987, els ha portat a actuar al Carnegie Hall (Nova York), el Teatre Solís (Montevideo), o el Palau de la Música Catalana, entre molts altres recitals amb destacades orquestres. El 2017, coincidint amb els 30 anys de carrera, se’ls va atorgar l’Estrella d’or a l’Excel·lència Professional i la Medalla d’or al Mèrit en el Treball. El 2018 també van rebre la Creu Europea d’or.

El duet estarà acompanyat de l’Orquestra Solistes de Catalunya, una formació de nova creació, fundada el 2019 i liderada per ‘Carles & Sofia piano duo’. Els músics que la componen són virtuosos que, entre tots, aprofiten les seves qualitats individuals i al mateix temps ofereixen interpretacions d’alt nivell d’exigència orquestrals. El seu debut va tenir lloc al Festival de Música de Sant Pere de Rodes.

El director de l’orquestra és Daniel Mestre. Format a l’Escolania de Montserrat, als Conservatoris de Badalona, Barcelona, la UAB, i al Konservatorium der Stadt Wien, on es va graduar en direcció amb les màximes qualificacions dirigint l’Orquestra Simfònica de Bratislava al Konzerthaus de Viena. Actualment dirigeix amb regularitat el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu, i és professor d’aquesta última organització.

Els artistes Carles Lama i Sofia Cabruja, juntament amb l’Orquestra Solistes de Catalunya, sota la direcció de Daniel Mestre, interpretaran peces de pel·lícules com el tema principal d’E.T., de John Williams; el vals d’Amélie, de Yann Tiersen; el tema principal de Pirates del Carib, de Hans Zimmer; o el medley de Harry Potter, de John Williams, i el de Mamma Mia, d’ABBA.

Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.altafulla.cat, i als dispositius Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. L’organització, a més, ha anunciat que tant en aquest recital com en els propers, tot i que les entrades per Internet s’exhaureixin, se’n posaran a la venda pel mateix preu una hora abans a taquilla.

El preu d’un concert és de 15 € i el pack de 4 concerts surt a 49 €. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades. Per a consultar la programació detallada, es pot fer al webwww.fimaltafulla.cat

PROPERS CONCERTS:

Dimarts 13 d’agost

Música de pel·lícules

Carles & Sofia piano duo

Orquestra Solistes de Catalunya. Director, Daniel Mestres

Dimecres 21 d’agost        

Els grans romàntics

Ensemble Goffriller

Diumenge 25 d’agost        

De Bach a Piazzola

Fabio gemmiti, acordió

Francesco mariozzi, violoncel

Sandro gemmiti, piano

Dimarts 27 d’agost        

Caravaggio piano quartet

Federico piccotti (violí)

Matteo mizera (viola)

Daniel mizera (violoncel)

Bernat català (piano)