El Carnaval de Torredembarra disposarà d’un Punt Lila i multicolor

La Regidoria d’Acció social treballa per aconseguir un Carnaval lliure d’actituds sexistes i homòfobes. Amb aquest objectiu, la nit del 22 de febrer, de les onze a les quatre de la matinada, s’ubicarà un Punt Lila i Multicolor a l’envelat de l’aparcament de Mañé i Flaquer. Es tracta d’un punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes.

Concretament, es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients més nocturns.
A més, hi haurà 3 parelles voluntàries d’agents detectors d’agressions sexistes i homòfobes, que s’han format arran del Protocol i pla d’actuació davant les violències sexuals en espais festius, que es preveu aprovar properament.

Les persones que treballaran al Punt Lila són experts en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de Seguretat.