El Casal La Violeta d’Altafulla acollirà per primera vegada la Gran Final del Campionat d’Scrabble escolar dels Països Catalans

En aquesta 9a edició, hi participaran un total de vuit centres de Sabadell, Castelló, Altafulla, l’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels i Elx

L’Ajuntament d’Altafulla està ultimant aquests dies els darrers detalls per acollir aquest dissabte, a la Violeta, la Gran Final de 1r i 2n de Secundària del Campionat d’Scrabble escolar dels Països Catalans.

Alumnes de 1r i 2n d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de vuit centres diferents de Sabadell, Castelló, Altafulla, l’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels i Elx disputaran la final d’aquest joc de taula que cada vegada està prenent més protagonisme en el nostre territori.

Quant a la participació altafullenca, seran set les parelles de l’Institut d’Altafulla que hi participaran en una jornada que obrirà les portes a les 10h; i a les 10:15h, començaran les inscripcions al torneig. A les 11h es donarà el tret de sortida al campionat on es disputaran tres rondes de joc: la primera, d’11:15 a 11:45h; la segona, de 12:00 a 12:30h, i la tercera, de 12:45 a 13:15h.

Està previst que l’entrega de premis es dugui a terme de 13:30 a 14:00h. Cal destacar que va ser la Federació Internacional d’Scrabble en Català qui va proposar Altafulla com a seu de la gran final de Secundària d’aquest joc.

Altafulla ja té experiència en l’organització d’aquest tipus de campionats. El Casal La Violeta va acollir precisament el passat 2 de març la fase classificatòria per al 9è Campionat d’Scrabble Escolar en Català dels Països Catalans, en aquest cas, d’alumnes de 5è i 6è de Primària.

L’Scrabble és un joc de tauler lingüístic. L’objectiu és acumular la màxima puntuació possible formant paraules en una graella de 15×15 caselles, algunes d’elles bonificades, fent servir fitxes individuals que s’agafen aleatòriament d’un saquet o bossa.

La iniciativa de crear un campionat d’Scrabble en Català per a estudiants va començar l’any 2008 amb unes partides duplicades per a escoles del Prat de Llobregat i, a poc a poc, es va anar organitzant tallers a diferents ciutats i municipis de parla catalana fins a dia d’avui.

L’organització a Altafulla va a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla i el Club d’Scrabble Altafulla Link, i compta amb la col·laboració de la Federació Internacional d’Scrabble en Català, el Consorci de Normalització Lingüística, la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, i diferents ajuntaments, organitzacions culturals, escoles i biblioteques de Catalunya.