Cal Cabaler acull l’acte institucional “Igualtat i Génere- El Tarragonès amb LGTBI”

Un que tenia com a finalitat sensibilitzar al col·lectiu dels funcionaris i funcionàries municipals sobre aspectes LGTBI

Cal Cabaler acull l'acte institucional "Igualtat i Génere- El Tarragonès amb LGTBI". CEDIDA

Aquest dilluns 9 de desembre ha tingut lloc a Cal Cabaler l’acte institucional “Igualtat i Génere- El Tarragonès amb LGTBI”. Estava organitzat pel Servei d’Atenció Integral del Tarragonès – LGTBI del Consell Comarcal. L’acte va començar amb la presentació que va fer la regidora Chelo Picón, responsable de la secretaria d’Igualtat i de la dona. La responsable del SAI, Araceli Alba també hi va intervenir. Va fer la presentació sobre el servei nou que disposa el Consell Comarcal per l’atenció integral en aspectes LGTBI.

Ha estat un acte de difusió del SAI que també tenia com a finalitat sensibilitzar al col-lectiu dels funcionaris i funcionàries municipals sobre aspectes LGTBI, especialment els que fan atenció a persones des de l’ajuntament (Policia Local, Atenció ciutadana, Turisme…) i també els polítics. Hi va assistir l’alcalde Jordi Llopart i també el regidor Jordi Moliné i la regidora Chelo Picón, així com també responsables de Protecció Civil de Creixell. Vam comptar amb l’assistència de dos experts en el tema: en Lluís, del col-lectiu H2O que va parlar sobre la igualtat de tracte en aspectes LGTBI, i la Júlia, una dona trans, activista i advocada, que va parlar de la seva experiénmcia de vida personal.

També hi van ser presents diferents integrants del Col-lectiu creixellenc feminista Papallones Liles i veïnes de la Vila.Va ser un acte molt interessant que va cloure amb un intercanvi d’opinions entre les assistents.

El SAI del Consel Comarcal del Tarragonès és el servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de génere que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’orientació sexual, identitat o expressió de génere. Proporciona una prestació tècnica de qualitat i proximitat. El servei va adreçat a tota la població que vulgui informar-se, tingui dubtes amb el col-lectiu LGTBI i especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGTBIfóbia.

Aquest nou servei ofereix rebre atenció i acompanyament per qüestions de diversitat sexual i de gènere. Realitzar el canvi de nom sentit a la targeta sanitària i obtenir el certificat de la Direcció General d’Igualtat.

Ofereix també suport específic per presentar incidències i denúncies per discrim inació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere  i per realitzar determinats tràmits.

També ofereix informació i recursos LGTBI als diferents serveis i equipaments de la comarca del Tarragonès. I una de les seves finalitats principals és la de sensibilització de la població de la nostra comarca del Tarragonès sobre temes LGTBI.