Altafulla prepara la Setmana de la Mobilitat 2018

Sota el lema “Combina i mou-te”, el municipi ha programat diferents activitats per sumar-se un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra del 16 al 22 de setembre

Durant aquest període a Altafulla es duran a terme activitats diverses per fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic i aconseguir un municipi més humà i amable. Per aquest motiu, les regidories de Medi Ambient i Participació de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, tornen a posar en marxa el projecte “A peu al cole”.

Des de l’Ajuntament, es demana que del 17 al 22 de setembre els pares i les mares acompanyin a l’escola els seus fills i filles a peu, en patinet o en bicicleta amb l’objectiu de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables tant per ells i elles com per l’entorn.

També es demana que aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla i s’hagin de desplaçar amb vehicles, que estacionen el seu cotxe uns carrers abans d’arribar al centre per tal de fer el darrer tram a peu.

L’Ajuntament d’Altafulla ha pintat uns peus de color verd als carrers perquè els nens i les nenes visualitzin de forma divertida els diferents recorreguts que poden fer per anar a l’escola.

Un any més, a les aules, es valorarà la seva participació mitjançant semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu en finalitzar la setmana. La classe amb millor índex de participació serà obsequiada amb diferents premis.

D’altra banda, també s’organitzaran al llarg de la setmana sortides, caminades nocturnes i bicicletades amb la col·laboració de les escoles La Portalada i El Roquissar, la Policia Local, els Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista i voluntariat. L’activitat que culmina el programa serà la tradicional Cursa de transports.

D’altra banda, des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, s’ha organitzat el concurs de fotografia “ClicMob!” que, a través de la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2018, es podrà optar a dos tipus de premis: un a la millor fotografia i un altre al millor vídeo, el qual inclou boomerang i gif animat. Així mateix, se sortejarà una entrada per a dues persones a Port Aventura pels que en facin difusió.